Säsongens 6 snyggaste svidar

Vi ser över kostymutbudet för hösten, gräver oss ner i sköna material som flanell, manchester och Covert samt ger er plagg för såväl vardag som fest.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-10-28 11:52  |  Lästid: 3 minuter

När man pratar kostym för en specifik säsong är det alltid något mer komplicerat än med t ex kavajer och uddabyxor. En kostym har i många fall ett syfta i att kunna bäras till situationer som kräver en viss formalitet och den är ofta densamma vår som höst. Det är ofta därför många rekommenderar att den första kostym man investerar i är i en så kallad 4-season-ull som är lämplig under årets alla månader. Arbetar man i kostym dagligen kommer behovet vara större än en men man kan ganska snabbt hitta en bas med t ex mörkblå och grå ull.

Sen kommer det roliga och det är att tillåta sig vara något mer säsongsanpassad. Detta ställer ofta krav på att man kan bära kostym i en semi-formell situation så som ett kontor där man även kommer undan med uddakavaj och byxa. Eller varför inte i en roll där man är fri att klä sig helt efter egna önskemål.

Om sommarens typiska kostymer består av bomull, linne och fresco så är hösten dominerad av grövre borstad ull, flanell och manchester. I en nedåtstigande formalitet kan alla dessa kostymer bäras under vinterhalvåret med såväl elegans som nonchalans.

Vi har valt ut våra favoriter i lite olika utföranden för säsongen.

Caruso

Den här kostymen från Caruso i bredspårig manchester passar perfekt för lediga dagar och kan med fördel kombineras med mörkbruna mockaskor och utan problem brytas upp i uddabyxa och kavaj.

Oscar Jacobson

En ljusgrå flanellkostym med breda kritstreck och spetsiga slag från Oscar Jacobson.

Cesare Attolini

Det blir inte bättre inom konfektion än vad vi finner från neapolitanska Cesare Attolini. Här i en klassisk dubbelknäppt kostym i grafitgrå flanell som fungerar i såväl styrelserum som till en tunnstickad polotröja på kvällen.

De Petrillo

Ett smalspårigt alternativ i senapsgul manchester sytt av prisvärda De Petrillo. Kanske inte den mest lättmatchade kostymen för säsongen men fortfarande väldigt fin.

Drake´s

En klassisk krita i brittisk ull men med en italiensk mjuk konstruktion. Drake´s själva väljer att styla kostymen med såväl skjorta och slips som collegetröja i kashmir.

The Armoury by Ring Jacket

The Armourys egen kollektion av kostymer produceras av japanska Ring Jacket och för hösten har man tagit fram en Covert Wool som kännetecknas av en twillstruktur och hög slitstyrka. (även översta bilden)

Dela på Facebook
Tweeta