Säsongens 6 snyggaste weekendbags

Så här års är det kanske extra intressant hur man enklast reser med stil. Därför har vi idag valt att fokusera på det elegantaste formen av handbagage.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-07-08 11:17  |  Lästid: 3 minuter

En weekendbag är en av garderobens hörnstenar och även om en kabinväska fyller många praktiska fördelar är det inget som slår en välpatinerad weekendbag i fint skinn. Modellen kommer i mängder med olika storlekar och material och är om möjligt än mer lämpad för andra former av resande än flyg. Ta t ex bil eller tågsemester över en weekend inom landet.

När man väljer weekendbag finns det såklart många parametrar att ta hänsyn till. Storleken skall vara tilltagen nog att rymma minst två uppsättningar kläder och skor men fortfarande gärna inom ramen för vad flygbolag tillåter som handbagage.

Budgeten är såklart en annan viktig aspekt då finare skinnkvaliteter i regel kostar mer. Här tycker dock vi att man kommer väldigt långt genom att handla från specialister inom området som antingen äger sin egen produktion eller säljer direkt till konsument.

I många fall är det värt en lite större summa för att få en snygg väska av hög kvalitet då bra skinn åldras med värdighet och modellen som sådan är så tidlös en väska kan vara. Med rätt vård och omsorg finns det inget som hindrar en kvalitetsväska från att vara dig trogen i 20-30 år vilket i sammanhanget ger ett väldigt lågt pris sett till livslängden.

Färgmässigt då? Här finns det flera alternativ. En weekendbag är till skillnad från de mer klassiska portföljerna inte klassat som en formell väska och gör sig därför i vår mening allra bäst i bruna toner så som kastanj, cognac eller choklad. Svart kan såklart vara snyggt men utvecklar inte i närheten av samma liv och patina över tid. Tänk på att desto ljusare väskans nyans är, ju mer utveckling brukar man i regel se på skinnet. Vissa älskar patina och andra föredrar en jämnare finish men oavsett så kommer fina kvaliteter åldras bättre.

Ett alternativ till weekendbag i skinn är faktiskt mocka. Det låter kanske inte som det tåligaste alternativet men den matta lystern kan vara vansinnigt snygg i just weekendbags.

Vi har valt ut sex modeller från marknaden som vi tycker känns lite extra spännande i en varierande prisbild.

Frank Clegg

Amerikanska Frank Clegg är en av de främsta och mest prisvärda aktörerna på marknaden om ni frågar oss. Med genuin historik och hög kvalitet i såväl hantverk som material producerar man fortfarande alla sina väskor i Fall River, Massachusetts.

Ralph Lauren Purple Label

En klassisk och exklusiv weekendbag från Ralph Laurens spjutspetslinje Purple Label i ett lite grövre präglat koläder i svart. Kanske inte mest väska för pengarna men en väldigt fin design av hög kvalitet.

Anderson´s

En weekendbag i mocka från läderspecialisterna på Anderson´s. Här i en tegelbrun nyans med detaljer i mörkbrunt kalvskinn. Kanske inte den slitstarkaste lösningen men fantastiskt trevlig.

Tärnsjö Garveri

Svenska Tärnsjö Garveri har försett flera av världens främsta väskföretag med kvalitetsskinn i generationer. Sen ett par år tillbaka satsar man själv på att utveckla en egen linje med såväl skinn som produktion.

Mulberry

Brittiska Mulberry är en klassisker i väsksammanhang och weekendbagen Clipper är inget undantag. Här i den ljusbruna nyansen Tan med ett tumlat och mjukt skinn.

Carl Friedrik

Carl Friedrik är ett företag baserat i England som grundades av två svenska killar. Produktionen sker i Italien och affärsidén bygger mycket på att man skär bort mellanhänder i produktionen så som externa återförsäljare och säljer direkt från fabrik till kund. Allt i väskan specificeras så som lädrets garveri till leverantör av dragkedjor för maximal transparens.

Dela på Facebook
Tweeta