Säsongens snyggaste Shackets

Säsongen som råder där vår närmar sig sommar öppnar för en rad spännande klädval. De längre rockarna har sedan en tid förpassats ner i sommarförvaring och vi skrev nyligen om både mockajackor och safarijackor som lediga alternativ. Idag skall vi istället titta på ett ännu tunnare alternativ i form av Shackets eller skjortjackan som den kallas i Sverige.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2018-05-16 08:04  |  Lästid: 3 minuter
Säsongens snyggaste Shackets

Shackets är som namnet antyder är en hybrid av skjorta och jacka som produceras i alla tänkbara material. De är mindre uppbyggda och i regel klart tunnare än t ex Field Jackets vilket gör dem till ett utmärkt alternativ under de varma sommarmånaderna när man eventuellt behöver ett tunnare ytterplagg på kvällen. 

Modellernas popularitet går inte att ta miste på då i princip hela branschen idag erbjuder någon form av dessa Overshirts. Det kan röra sig om grövre bomullstyger, linne, ull eller kanske mocka och faktum är att de fungerar ofta förvånansvärt bra som ett ledigt alternativ till kavaj. Kombinera med ett par dressade ull- eller bomullsbyxor och lediga loafers samt en skjorta, piké eller t-shirt. 

Fördelen med skjortjackan är också att oavsett material så tenderar den att bli något billigare än ett traditionellt ytterplagg. Vi har valt ut våra personliga favoriter för säsongen i flera olika material och prisklasser. 


 

Ralph Lauren Purple Label

Säsongens snyggaste Shackets
Lyxig mockaskjorta från Ralph Laurens spjutspetslinje Purple Label.

Private White V.C

Säsongens snyggaste Shackets
Shacket från brittiska Private White V.C i en sandfärgad ull- och linneblandning.

Anderson & Sheppard


Säsongens snyggaste Shackets
Tobaksbrun skjortjacka i linne från Anderson & Sheppard.

Oscar Jacobson

Säsongens snyggaste Shackets
Oscar Jacobsons skjortjacka Tulio har funnits i ull tidigare säsong men lanserades för våren i en lyxig version i mocka.

Drake´s

Säsongens snyggaste Shackets
Drake´s har satsat friskt på just Shackets och erbjuder flera olika modeller och färger. Här är en av de mer ytterplaggsanpassade versionerna med fyra framfickor.

Shirtonomy

Säsongens snyggaste Shackets
Shirtonomy presenterade sin version av skjortjackan under hösten och lanserade nyligen nya linnetyger för våren inkl. den här tobaksbruna versionen.

A Day´s March


Säsongens snyggaste Shackets
Ledig bomullsversion i olivgrönt från A Day´s March.

Eton

Säsongens snyggaste Shackets
Eton har en fin skjortjacka/överskjorta i två olika nyanser av denim med dubbelzip.
Dela på Facebook
Tweeta