Säsongens snyggaste Shirt Jackets

När våren på allvar är över oss ökar behovet av lediga ytterplagg. Ett av våra favoritplagg är skjortjackan som utan problem kan kläs upp som ner.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2020-05-19 10:28  |  Lästid: 2 minuter

Vi är nog många som sett fram emot varmare temperaturer där man kan lämna rock och grövre ytterplagg i garderoben till förmån för tunnare alternativ. Kavajen är ett klassiskt alternativ men vill man inte ha ett fullt så dressat alternativ rekommenderar vi att man tittar närmare på skjortjackan. Det är likt namnet antyder ett tunnare ytterplagg kontstruerat likt en skjorta men inte sällan i grövre material så som linne, ull eller mocka.

Skjortjackan saknar all uppbyggnad vilket gör den avslappnad och bekväm men kan användas till fler situationer än många kanske tror. Under varmare dagar är det ett perfekt plagg över en t-shirt och ett par chinos eller jeans om man vill ha ett tunnare ytterplagg. Alternativ två är att bära det i lager-på-lager under en rock eller grövre jacka likt en kavaj. Skjortjackan kan också kombineras med dressade ullbyxor och loafers för en klädd känsla såväl som t-shirt, jeans och sneakers.

Färgmässigt öppnar våren för en mängd olika nyanser men vi är som vanligt svaga för toner av mörkblått, brunt och beige som i regel fungerar till det mesta. Välj med fördel ett material med tydlig textur så som en grövre linneväv, flanell eller mocka.

Vi har valt ut modeller vi gillar lite extra för våren i en varierande prisbild.

Valstar

Skjortjacka i en härlig turkosblå nyans från Valstar

J. Lindeberg

Avskalad skjortjacka med zip från J.Lindeberg i ljust linne

100 Hands

Handgjord skjortjacka från skjortspecialisterna 100 Hands

Drake´s

"Shacket" från brittiska Drake´s i grovt irländskt linne

Morris

Mörkblå modell från Morris i linne med patinerad känsla

Stóffa

Skjortjacka från Stóffa i en härlig blandning av ull och silke (även översta bilden)
Dela på Facebook
Tweeta