Säsongens snyggaste sneakers

Sneakers är idag ett plagg för alla årets månader och en naturlig del av den lediga garderoben. Vi har valt ut våra favoriter för hösten.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-09-11 07:40  |  Lästid: 3 minuter

Om vita sneakers hör sommaren till så är hösten helt klart säsongen när man kan överväga modeller i mocka. En mörkbrun, vinröd eller kanske skogsgrön version gör sig perfekt till rådenim men även utmärkt till en borstad bomullsbyxa eller t om flanell.

Sneakers robusta gummisula gör dem mångsidiga och användbara även under regniga dagar och med en bra mockaimpregnering kan man hålla skon snygg i många år även vid sämre väglag.

Tänk på att rengöra sulkanten kontinuerligt med vatten och såpa. Det kommer göra stor skillnad för helhetskänslan och undviker att låta smuts gro in.

Modellmässigt finns det mycket att välja på men klassiska nytolkningar i avskalade versioner är oftast det enklaste alternativet att matcha med en mer dressad stil.

Sweyd

Benvita sneakers i mocka från svenska Sweyd som producerar sina skor uteslutande i Italien.

Grenson

Grenson förknippas främst med randsydda kvalitetsskor men gör en rad snygga sneakers i exempelvis brun mocka.

Common Projects

Common Projects är mallen för vad vad många definierar som kvalitetssneakers. För hösten hittar vi signaturmodellen Achilles i en senapsgul mocka som gör sig ruskigt bra till denim.

CQP

Svenska CQP har i den mer uppbyggda modellen Racquet Sr en väldigt trevlig version under namnet Crimson. Den går i en rödbrun nyans som adderar färg till en outfit på ett smakfullt sätt.

Tom Ford

Rödbruna sneakers i mocka från Tom Ford med en matchande sulkant.

Broadway & Sons

Mängder av varumärken har inspirerats av tyska armén officiella sneakers från 1970-talet men varför inte köpa originalet som både är billigare och har historisk koppling.

Inspiration

Sweyd 066 i Fango Suede
CQP Racquet Sr
Dela på Facebook
Tweeta