Scandinavian MAN Streetstyle Festival

Att Streetstyle har vuxit till en av de starkaste inspirationskällorna för stilintresserade män råder ingen tvekan om. Idag kan vi berätta att nystartade magasinet och modeplattformen Scandinavian MAN anordnar Sveriges första Streetstyle-festival i samarbete med Mood Stockholm.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2017-08-23 07:05  |  Lästid: 3 minuter
Scandinavian MAN Streetstyle Festival

Det är torsdagen den 31:e augusti som några av världens bästa Streetstyle-fotografer kommer vara på plats på Jakobsbergsgatan i Stockholm för att fånga de bäst klädda besökarna. Bland fotograferna hittar vi bl a Jamie Fergusson, Karl-Edwin Guerre och Robert Spangle, tre erkända fotografer som bevakat modeveckor i Paris, London, New York och Milano. 

 

Scandinavian MAN Streetstyle Festival
Jamie Ferguson (@jkf_man) är känd från bl a Esquire, How To Spend it och Permanent Style.
Scandinavian MAN Streetstyle Festival
Robert Spangle (@thousandyardstyle) Är den före detta marinsoldaten som fotograferar åt bl a brittiska GQ.
Scandinavian MAN Streetstyle Festival
Karl-Edwin Guerre (@guerreism) är en av de mest erfarna streetstylefotograferna som arbetat med bl a Mr Porter, Plaza Uomo och New York Times.

Under dagen kommer stockholmarna få visa upp sig från sin bästa sida och förstapris för dagens bästa look vinner ett presentkort på 10 000 kr i Mood Stockholm. Bilderna från dagen kommer att publiceras i Scandinavian MANs första nummer som lanseras i slutet av september. 


– Streetstylefotografiet har kommit att bli avgörande för herrmodets utveckling, säger Konrad Olsson, grundare av Scandinavian MAN och chefredaktör för Scandinavian MAN Magazine. Tack vare att fotografer som Guerre rapporterar från modeveckorna i världen har män fått ett helt nytt sätt att inspireras av mode. Tidigare var vi utelämnade till stylade skådespelare och idrottsstjärnor i glättiga månadsmagasin. Idag kan vi inspireras av välklädda, autentiska män världen över. Och som välklädd man kan du idag via sociala medier bli en stilikon för tusentals män världen över, många av dem har vi här i Stockholm. Det ökade intresset för streetstylefotografi illustrerar även herrmodets snabba tillväxt.

– Detta vill vi lyfta fram genom Scandinavian MAN Streetstyle Festival, fortsätter Konrad. En mässa som Pitti Uomo i Florens har blivit ett fenomen på sociala medier. Vi vill ge Stockholmarna chansen att fångas på bild av fotografer som vanligtvis fotograferar på Pitti Uomo för tidningar som GQ och Vogue. Man kan säga att vi tar Pitti Uomo till Stockholm!

 

Scandinavian MAN Streetstyle Festival
Svenske Maxim Lundh fotograferad under Pitti Uomo. (Foto: Robert Spangle)
Scandinavian MAN Streetstyle Festival
Yasuto Kamoshita i en ledig look. (Foto: Jamie Ferguson)
Scandinavian MAN Streetstyle Festival
Roberto Raro i ljus kostym. (Foto: Karl-Edwin Guerre)

Eventet pågår från 11.30-18.00 och fotograferingen kommer ske på Jakobsbergsgatan mellan Regeringsgatan och Norrlandsgatan.


Klockan 15:00 kommer Scandinavian MAN att anordna ett symposium på Boqueria där tre av de mest kända medverkande fotograferna kommer diskuterar hur streetstylefotografiet har utvecklat herrmodet. Det kommer även finnas möjlighet att bli stylad av Björn Axéns erfarna frisörer i Scandinavian MAN Lounge inne i Mood Stockholm.

Anmäl dig till Scandinavian MAN streetstyle festival i samarbete med Mood Stockholm här.

 

Scandinavian MAN Streetstyle Festival
Konrad Olsson, grundare och chefredaktör för Scandinavian MAN Magazine.
Dela på Facebook
Tweeta