Sensommarens snyggaste stickade plagg

Tunnstickade plagg passar perfekt under perioden vi nu går in i där temperaturen går ner utan att hösten riktigt är över oss ännu.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-08-19 09:00  |  Lästid: 2 minuter

Stickade plagg är det perfekta alternativet i de så kallade mellansäsongerna då exempelvis sommar möter höst eller vinter möter vår. En tunnstickad tröja i merinoull eller kashmir kan bäras antingen direkt mot huden som ett substitut till exempelvis skjorta under kavaj, eller som ett extra lager när temperaturen går ner under kvällen.

För den här delen av året rekommenderar vi en tunnare version som andas och gärna i ljusa färger som kompletteras av resterna av sommarens solbränna. Nyanser som benvitt, beige, ljusgrått och ljusblått är alla väldigt intressanta i det här avseendet.

Modellmässigt finns det mängder med alternativ från klassiska rundhalsade crewnecks till pikéer eller t om polotröjor.

Altea

Care of Carl lanserade nyligen italienska trikåspecialisten Altea och vi fastnade lite extra för den här babyblå versionen i ull.

Saman Amel

Stickad pikétröja i taupe från Saman Amels senaste RTW-kollektion för Mr Porter. Ett perfekt plagg om man vill åt något som känns elegantare än en t-shirt men ledigare än en skjorta.

Doriani Cashmere

Även om de grövre polotröjorna får vänta ett par veckor till så är en tunnstickad version väldigt trevlig en mulen augustidag.

Aida Barni

En benvit stickad tröja är bland det snyggaste som finns för säsongen. Kombinera den med khakifärgade chinos för en look med låg kontrast och sober känsla.

Luca Faloni

Kombination silke och kashmir är en av de allra trevligaste där kashmirens mjuka egenskaper möter silkets krispiga känsla. Varför inte titta på en version i senapsgult; en väldigt intressant accentfärg mot exempelvis vitt, blått eller brunt.

Dela på Facebook
Tweeta