Shirtonomy lanserar ny skjortkrage

Svenska skjortföretaget Shirtonomy med fokus på måttsömnad till överkomligt pris har precis lanserat en ny skjortkrage. Med måttsydda skjortor under tusenlappen har företaget senaste året vuxit i populäritet, mycket tack vare sina fina skjortkragar.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2017-04-13 08:04  |  Lästid: 3 minuter
Shirtonomy lanserar ny skjortkrage

En del av er läsare kanske minns när Shirtonomy lanserade sin egen version av den lite längre buttondownkragen. Sen dess har kragen blivit omåttligt populär och en av företagets bästsäljare som kan ses på stilsäkra män runt om i Sverige.

Vi fick chansen att prata lite med Tobias Skogquist, creative director och grundare av Shirtonomy och höra lite mer om hans syn på den nya kragen High Spread.

Hur skulle du beskriva Shirtonomys nya skjortkrage?


High spread är en mångsidig krage som gör sig utmärkt tillsammans med kavaj och slips. En högre krage som påverkar intrycket och balansen mellan slaget på kavajen och kragen på skjortan. Den ser även bra ut till ledigare tyger såsom linne exempelvis.

 

Shirtonomy lanserar ny skjortkrage

High Spread-kragen i det vit/blårandiga tyget Sky VIX stripe.

 


Hur kommer det sig att ni valt det här formspråket? Har det funnits någon specifik inspiration till modellen?

Mycket av inspirationen till denna krage kommer från olika Italienska skräddarhus och våra befintliga modeller Formal BD och Full spread. Vi stod mellan att antingen göra en klassisk spread krage och en turn down krage fast med högre skaft. Det resulterade i en High spread som har ett lite tunnare mellanlägg (likt en turn down krage) för att få lite rull men samtidigt inte har en för vid vinkel. 

Er uppdaterade buttondownkrage: Formal BD har ju mottagits otroligt väl sen den lanserades. Tror du den här kragen kommer få samma positiva mottagande?

Formal BD har varit en jättehit och det är svårt att sia om High spread kommer att bli samma succé, såklart. Vår utveckling sker i takt med vad våra kunder efterfrågar i kombination med vad vi känner att stilsnittet är på väg. Intresset hittills har varit högt och vi hoppas på att fler vågar testa den då vi tycker att det är ett fantastiskt tillskott!


 

Shirtonomy lanserar ny skjortkrage
Den omåttligt populära buttondownkragen Formal BD som lanserades i slutet av 2015.

Vissa kanske tänker att ta fram en skjortkrage inte kan vara speciellt komplicerat? Hur länge har ni arbetat på den här modellen och vad har varit den största utmaningen? 

Vi började utvecklingen med High Spread-kragen tidig sommar 2016 och släpper den nu, våren 2017. Det tar oftast tid att få till rätt känsla när man utvecklar en ny produkt. Vi har gjort fem olika uppdateringar och förbättringar sedan vi började rita på den. Bl.a höjt och sänkt den om vart annat. Största utmaningen har varit skärningen från bakkant till kragsnibbar. Mycket på grund av höjden på 5 cm.

 


Shirtonomy lanserar ny skjortkrage

Kragen i klassiska tyget White Twill.

Utöver den nya kragen, vad har vi mer att se fram emot från Shirtonomy för våren? 

Framförallt så släpper vi nya tyger till påsken som står runt hörnet. Vi lägger till pikétyger i vårt sortiment senare i vår. Grundmönstret är även vidareutvecklat. I och med det så kommer vi att erbjuda box pleat för de som drar mycket i ryggpartiet eller allmänt önskar mer rörlighet.

 


Shirtonomy lanserar ny skjortkrage

Mellanblå tyget Royal Puppy twill.

Dela på Facebook
Tweeta