Skydd mot sommarregnet

Snart är den härliga svenska sommaren här. I vanlig ordning betyder det att de få solglimtar vi får blandas med överhängande risk för nederbörd. En tunn regnrock i Macktintoshutförande är ett sätt att skydda sig mot regnet, ett annat sätt är att använda paraply. Eftersom det är både fult och tråkigt med reklamparaplyer från arbetsgivaren eller dylikt rekommenderar vi att man investerar i ett kvalitetsparaply.

Olof Nithenius  |  Publicerad 2016-04-11 10:20  |  Lästid: 3 minuter
Skydd mot sommarregnet

Det finns framför allt två anledningar till detta. Först och främst kan ett paraply precis som en kostym eller skor vara hantverksmässigt gjort och i bra material. Detta gör att livslängden ökar. De tenderar också att kunna stå emot blåst lite bättre vilket åtminstone känns viktigt på västkusten där undertecknad huserar. Nästa argument är att kvalitetsparaplyer är så otroligt mycket vackrare än de med reklam gjorda i plast.

När det kommer till bra tillverkare så tycker vi att man skall vända sig mot England då de liksom vi svenskar har en lång och god erfarenhet av dåligt väder. De har mycket länge stått för några av de absolut bästa paraplyerna som finns att köpa. Namn att lägga på minnet är klassiker som Brigg samt Fox Ltd samt nykomlingar som London Undercover och Lockwood umbrellas.

 


Skydd mot sommarregnet
Paraply i camo från London Undercover för 1 500 kr.
Skydd mot sommarregnet
Paraply i orange från Lockwood för 3 400 kr.

Lite mer extravaganta och eleganta paraplyer av yttersta klass hittar man i Italien. Milanobaserade Francesco Maglia och Napolibaserade Mario Talarico är två av de främsta tillverkarna i världen. De använder påkostade material och gör paraplyerna för hand. Blir en elegant accessoar att bära även ihoprullad.

 

Skydd mot sommarregnet
Eleganta handtag på paraplyn från Mario Talarico.
Skydd mot sommarregnet
Rutigt paraply från Francesco Maglia för 3 100 kr.
Skydd mot sommarregnet
Mannen bakom dessa fantastiska paraplyer med samma namn.

Inspiration till denna text fick vi från Pitti Uomo nu i januari när den tredje dagen av mässan var grå, dyster och regnig. Detta var inget som hindrade flertalet av besökarna som på ett alltid lika elegant manér använda paraplyet som en naturlig och snygg del av den totala looken. Erik Mannby dokumenterade detta på ett föredömligt sätt för Styleforums räkning och var vänlig att låna oss dessa inspirerande bilder.

 


Skydd mot sommarregnet
Skydd mot sommarregnet
Skydd mot sommarregnet
Skydd mot sommarregnet
Dela på Facebook
Tweeta