Sommarens 6 snyggaste badbyxor

Även om det är några veckor kvar till sommarsemestern är det hög tid att se över utbudet av badbyxor. Vi har valt ut sex favoriter för olika situationer.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-06-12 11:45  |  Lästid: 3 minuter

Sommaren närmar sig med stormsteg och med den bärandet av badbyxor. I förra veckan skrev vi om svenska CDLP som lanserade sin första kollektion med badbyxor i samarbete med Hotel Tremezzo och idag har vi valt ut sex favoriter från säsongen som alla fyller lite olika funktion och känsla.

Med badbyxor finns det enligt oss flera vägar att gå. Man kan välja den avskalade vägen med enfärgade modeller i t ex marinblått, mörkgrönt eller vinrött i en klassisk modell som sträcker sig ner till ungefär mitten av låret. Den här typen av badbyxor kommer enkelt kunna agera substitut till vanliga shorts till och ifrån stranden och passar i nästan alla situationer.

Vill man göra ett lite större intryck kan man välja en liknande modell men med print och starka färger eller mönster. De passar utmärkt vid stranden och ger ett lite mer lekfullt av avslappnat intryck men förlorar också viss användbarhet.

Sist men inte minst har vi de kortare badshortsen samt briefsen. Dessa kräver en stor portion självförtroende och karaktär men kan se vansinnigt bra ut på rätt person. Dessa är dock något man enligt oss uteslutande bär på stranden eller vid poolen och inte i kombination med t ex skjorta eller piké.

Orlebar Brown

Orlebar Brown är för badbyxor vad Common Projects är för sneakers. Här ser vi en spännande randig version av den medellånga modellen Setter.

Loro Piana

Badshorts i orange print från Loro Piana med dragsko i midjan och generös passform. En modell som passar till såväl stranden som till en vit piké eller linneskjorta.

Coast Society

Coast Society är ett italienskt företag som har som ambition att bli "Hermès of Beach wear". Ett ambitiöst projekt med flera spännande modeller som det här paret i klassisk seersucker.

Barba Napoli

Småmönstrade badbyxor med blekgrön bas från skjortspecialisten Barba Napoli som även gör fantastiskt fina badbyxor.

CDLP

Ett par vita briefs från CDLPs samarbete med Hotel Tremezzo är lika svårburet som det kan vara snyggt. För inspiration, tänk Francesco Totti eller Andrea Pirlo och en stor portion attityd.

Ripa Ripa

Ett relativt okänt märke med väldigt trevliga badbyxor är Ripa Ripa från Italien. I Sverige hittar man dem på Gabucci och varumärket är förknippat med mängder av mönster och intressanta färger.

Översta bilden - Orlebar Brown SS/19

Dela på Facebook
Tweeta