Sommarens 6 snyggaste linnebyxor

Sommarens svalaste byxor är i linne och idag har vi valt ut sex modeller i olika prisklasser som alla hör hemma i den manliga garderoben.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-06-18 11:22  |  Lästid: 2 minuter

Om man vill hitta en byxa som är både elegant och avslappnad är vårt råd att kika på det klassiska alternativen i linne. Här får man en fiber som kan vävas glest med hög vikt utan att kompensera med svalka eller fall. Där bomull kan kännas varm pga den tätvävda strukturen blir istället linne svalkande och kommer tack vare sin strynkliga karaktär att ta ner den formella känslan.

Under sommarhalvåret passar ett par vita linnebyxor lika bra till en blå kavaj i hopsack som en piké i frotté vilket gör dem klart mer mångsidiga än t ex byxor i borstad ull. Även om ullbyxan har ett överlägset fall och motstånd mot att skrynkla kan den kännas lite svår att kombinera med mer lediga plagg som t-shirts, pikétröjor eller mockajackor.

Färgmässigt älskar vi linne i naturliga toner av beige, benvitt, brunt och blått men även olivgrönt kan vara väldigt snyggt. Tänk på att till kavaj är det nästan alltid snyggare med en ljusare byxa än kavaj även om det såklart finns undantag till den regeln.

Vi har valt ut våra sex favoriter i linne för sommaren som sträcker sig över en varierande prisbild.

Cesare Attolini

Handsydda byxor från Cesare Attolini i en fiskbensmönstrad linneväv.

Rubinacci

Loro Piana

Mörkblå linnebyxor från Loro Piana.

Favourbrook

Beige linnebyxa med klassisk rak passform från Favourbrook.

Rota

Bruna linnebyxor från italienska specialisten Rota.

Suitsupply

Suitsupply levererar prisvärda och välgjorda linnebyxor. Här i modellen Brescia.
Dela på Facebook
Tweeta