Sommarens 8 snyggaste badbyxor

Det börjar närma sig semester för många läsare men det finns fortfarande tid att se över behovet av badbyxor för säsongen. Vi rekommenderar att man satsar på en modell som känns avskalad och lätt kan gå från vattnet till strandrestaurangen. Gärna i en kortare längd som sträcker sig till halva låret.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2017-06-28 08:59  |  Lästid: 3 minuter
Sommarens 8 snyggaste badbyxor

Badbyxor kan kanske kännas som en svårmotiverad investering då man åtminstone i Sverige bär dem under en begränsad tid av året. Samtidigt är det ett plagg som man får stor nytta av när det väl är semester och som överlag bara ser bättre ut med åren. 

Vill man ha en diskret och mångsidig modell som lätt kan bäras till och från stranden rekommenderar vi att satsa på en modell i en enfärgad sober nyans av mörkblått eller olivgrönt. Vill man istället ha lite mer färg och något som öppnar för att få en vacker patina med åren är en ljusare pastell i aprikos, mintgrönt eller ljusblått utmärkt.

När det kommer till badbyxor finns det inte så mycket regler och stora mönster och starka färger fungerar bra även om de riskerar att kännas mindre bekväma till och från stranden. 


När det kommer till längden så är en kortare modell som når ungefär mitten på låren ofta att rekommendera men utgå alltid efter en modell som passar just dig och din kroppsform. Speedos må ha sin charm och plats i historien men det är en modell som ställer ganska stora krav på såväl bärarens kropp som självförtroende. 

 Vi har valt våra favoriter för säsongen i flera olika prisklasser. 

Coast Society

Sommarens 8 snyggaste badbyxor
Franska Coast Society är ett nytt spännande varumärke inom Beachwear med kvalitativa och väldesignade modeller.

 


Orlebar Brown

Sommarens 8 snyggaste badbyxor
Persikofärgad badbyxa från Orlebar Brown som fungerar perfekt som vanlig short till och från stranden.

 

Sunspel

Sommarens 8 snyggaste badbyxor
Ett par korta marinblå badbyxor borde alla män ha i garderoben. Den här modellen är Sunspels hyllning till Sean Connerys badbyxor från 1960-talet.

 


Fefe

Sommarens 8 snyggaste badbyxor
Säsongens stora trend från Pitti Uomo var Seersucker. Ett material som fungerar minst lika bra som badbyxor.

 

Suitsupply

Sommarens 8 snyggaste badbyxor
Ett par olivgröna badbyxor är ett perfekt alternativ till mörkblått för en sober och diskret basfärg. Här från prisvärda Suitsupply.

 


Nikben

Sommarens 8 snyggaste badbyxor
Svenska badbyxföretaget Nikben har gjort lekfullt badmode till sin nisch. Här i form av modellen Gin&Tonic i samarbete med Caliroots.

 

Loro Piana

Sommarens 8 snyggaste badbyxor
Klassiska blå badbyxor från Loro Piana.

 


Barba Napoli

Sommarens 8 snyggaste badbyxor
Azurblå badbyxor från Barba Napoli som passar perfekt vid medelhavet.
Dela på Facebook
Tweeta