Sommarens snyggaste sandaler

Mitt i semestertider bjuder vi på lite inspiration och köptips kring det kanske mest strandvänliga valet på fötterna. Här är sommarens snyggaste sandaler.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-07-17 10:44  |  Lästid: 2 minuter

Sandaler brukar vara lite av en vattendelare här på Manolo. Det är kanske inte ett alternativ man normalt förknippar med klassisk herrstil men vår bestämda uppfattning är att vara välklädd handlar lika mycket om att klä sig för situationen. Därför känns det lika självklart att lyfta badbyxor och sandaler som slipsar eller smokings nu under sommaren.

Ett problem som dock finns med sandaler är att de många gånger känns billiga och ofta förknippas med en ganska sjavig stil i övrigt. Inte sällan faller modellerna in i kategorin av klädesplagg som domineras av trekvartsbyxor, tubsockar och mobilhölster. Detta är enligt oss en orättvis bild och vill därför idag lyfta fram modeller som känns både avslappnade och eleganta under solsemestern.

Álvaro

Alvaro är kända för att göra väldigt eleganta sandaler i sobra färgtoner av framför allt mocka. En kategori av sandaler som direkt känns mer klädda och kan kombineras med ett par chinos under lediga stunder på semestern.

Hereu

En annan elegant modell i mocka från Hereu av modellen Aloc. Alla Hereus sandaler görs på Mallorca i finaste skinn och mocka.

Ancient Greek Sandals

Företaget Ancient Greek Sandals producerar handgjorda sandaler från Grekland med avskalad estetik som passar perfekt med ett par dressade badbyxor och en linneskjorta.

Grenson

Brittiska skomärket Grenson är kanske främst förknippat med brogues och kängor men gör en del riktigt snygga sandaler.

Birkenstock

Klassiker är inte sällan klassiker av en anledning. Birkenstock är sandalernas Wayfarers och är lika bekväma som de är populära. Här i en version i Mink Suede.

The Resort Co

Svenska The Resort Co som ni kunde läsa om för några veckor sedan här på Manolo gör fina exklusivare tolkningar av flip-flops. Här med EVA-sula och band i Saffianoskinn.

Dela på Facebook
Tweeta