Spiga 3 lanserar prisvärd private label

Vanligtvis fokuserar vår bevakning främst på producenter och varumärken. Idag skall vi dock titta närmare på en av Sveriges främsta butiker; Spiga3 i Göteborg, som nyligen lanserade en riktigt intressant egen kollektion av kavajer och kostymer.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2016-06-29 09:35  |  Lästid: 3 minuter
Spiga 3 lanserar prisvärd private label

Spiga 3 är som de flesta känner till vid det här laget en butik i centrala Göteborg (trädgårdsgatan 4) med fokus på italienskt herrmode av hög kvalitet. Butiksägaren och grundaren Jonas Ericsson brukar benämna stilen som Modern Classic där man erbjuder klassiska plagg med ett kontemporärt snitt. 

I utbudet av skräddat hittar man G.abo Napoli, Boglioli och till hösten även Orazio Luciano; en av världens i vår mening främsta producenter. 

Men smakar det så kostar det och handsydd toppkonfektion tenderar att dra iväg en hel del i pris. 


På grund av detta har Spiga 3 valt att parallellt satsa på en egen linje av kavajer och kostymer med mer överkomlig prisnivå.

Produktionen av egna linjen sker i Italien och närmare bestämt i samma fabrik som producerar åt flera av de mest framstående italienska varumärkena. Butiken har valt att initialt lansera två kavajmodeller och en kostym. Varje produkt har en tydlig beskrivning av såväl material som konstruktion samt en pedagogisk måttguide. 

Il Positano

Il Positano är en helt okonstruerad modell med utanpåliggande fickor och extremt lätt konstruktion. Då modellen saknar mellanlägg ger den en avslappnad och ledig känsla som fungerar väldigt bra till exempelvis jeans eller bomullsbyxor. Priserna ligger på mellan 3 995 - 4 495 beroende på tygval. 


 

Spiga 3 lanserar prisvärd private label
Mörkblå kavaj i linne av modellen Il Positano.
Spiga 3 lanserar prisvärd private label
Somrig kavaj i ljusblå nyans.

 

La Modena

La Modena har en ofodrad mjuk full kanvas-konstruktion producerad i tyger från E Thomas och Loro Piana. Att kunna erbjuda en vettig full kanvas-kavaj producerad i Italien för 4 495 kr är minst sagt imponerande och passformen är väldigt följsam med en mjuk axel, breda slag och drop 7-fit som gör den smal utan att för den delen bli tight. 


 

Spiga 3 lanserar prisvärd private label
Min favorit är en honung/ljusbrun glencheck i ull/linne/silke vilket är en extremt trevlig komposition för sommarhalvåret. Perfekt till vita byxor eller blå jeans.
Spiga 3 lanserar prisvärd private label
Brun kavaj med överruta i 100% ull från Loro Piana.

 

Il Torino

Il Torino är butikens första kostym ur den egna linjen. Stommen bygger på La Modena med tillhörande byxa. I första lanseringen erbjuds modellen i två tyger: En mörkblå krita och den andra en midnattsblå enfärgad väv i 100% ull från Loro Piana och E Thomas. Priset ligger i bägge fallen på 5 995 kr. 


 

Spiga 3 lanserar prisvärd private label
Kritstrecksrandig kostym i full kanvas-konstruktion med tyg från Loro Piana.

Detta är som sagt en första kollektion och utbudet kommer med största sannolikhet att utökas med tiden. Spiga 3 hoppas även att inom kort kunna erbjuda produkterna som MTM med ett förhoppningsvis lika konkurrenskraftigt pris. 

Efter att ha tittat på produkterna i person måste jag säga att jag är väldigt imponerad av kvaliteten sett till priset. Förutsatt att de passar ens kropp så erbjuder de väldigt mycket bang for the buck i den prisklassen. 

 


Spiga 3 lanserar prisvärd private label
Ytterligare en glencheck av modellen La Modena med tyg från E Thomas.
Spiga 3 lanserar prisvärd private label
Beige fiskbensmönstrad kavaj i ull/linne/silke.
Dela på Facebook
Tweeta