Stilstudie – Min semesterstil

Nu har vädret varit rätt så risigt här hemma på Västkusten ett tag och vi bestämde oss för att boka sommarens semester till Medelhavet (i vanlig ordning). Skadad som jag är av mitt jobb inom mode började jag så klart att fundera kring det här med semestermode. Hur klär man sig snyggt på semestern för att vara såväl välklädd som komfortabel? Jag tog sedan hjälp av fotografen Ted Olsson för att illustrera precis hur jag kommer att se ut i Palmas gränder i sommar.

Olof Nithenius  |  Publicerad 2018-02-20 07:50  |  Lästid: 3 minuter
Stilstudie - Min semesterstil

Det här med att fundera kring sommarmode när det är slask och minusgrader ute är jag nog inte ensam om. Jag tror att många av oss längtar efter lite sol och värme nu. För många herrans år sedan, 16 år för att vara exakt, jobbade jag för Ralph Lauren. Jag kommer ihåg att jag varje vinter förundrades över att de släppte en liten kollektion i kollektionen som jag har för mig kallades Holiday Collection eller något liknande. Mitt bland all murrig tweed och manchester så kom det bjärta badbyxor, linneskjortor och kortärmat. Detta för att så många av deras kunder åkte på solsemester under vintersäsongen. Rätt genialt faktiskt och en stunds drömmande bort till turkost vatten när man några timmar senare skulle traska hem i mörkret och blåsten.

Det här med semestermode är lite knepigt, åtminstone för mig. Jag är nämligen lite udda i #menswearvärlden då jag fullkomligt förkastar pikétröja under kavaj eller ännu värre med kostym. Passar vissa men inte mig. Jag gillar inte att klä ner kostymer och jag gillar än mindre att ha kostym på semestern. Hur kan man då göra för att se okej ut på semestern?

Jag tänker mig att jobba med två olika outfits som jag trivs i strosandes på stan, middag på kvällen och utflykter. Vill jag gå till stranden så byter jag bara byxor mot shorts och tar skorna i handen.


 

Den första innehåller ett par klassiskt skurna grå bomullschinos. Dessa är tillverkade i tunn bomull och är ganska raka, eller vida om man så vill, då detta gör dem mindre varma. Upptill blir det en långärmad pikéskjorta med skjortkrage och knappar, en popover går lika bra. Man kan enkelt rulla upp ärmarna på denna om man vill. På fötterna har jag ett par sköna sneakers i minimalistiskt utseende, helst i vitt, och av bra kvalitet. Jag går ofta mycket på semestern och vill undvika skoskav.

 

Stilstudie - Min semesterstil
Grå chinos, långärmad piké och vita sneakers.
Stilstudie - Min semesterstil
Avskalade vita sneakers är ett ledigt och bekvämt alternativ för semestern.

Nästa look är så som jag tänker mig att jag är klädd vid ett besök i stan eller middag på kvällen. Byxorna är aningen mer eleganta med frontveck och slag samt sideadjusters och inget bälte. Det lediga inslaget kommer av färgen som är olivgrön och materialet som är linne. Upptill blir det en kortärmad diskret pikétröja som i vanlig ordning är helt befriad från loggor! På fötterna har jag ett par sköna och eleganta pennyloafers i cordovan.


Tyvärr saknar jag all form av solbränna vilket lyft kläderna ytterligare. Detta hoppas jag komplettera med i sommar!

Stilstudie - Min semesterstil
Kortärmad piké och olivgröna linnebyxor.
Stilstudie - Min semesterstil
Lite vida byxor med högre byxmidja,
Stilstudie - Min semesterstil
Loafers i cordovan.

 

Foto - Ted Olsson
Dela på Facebook
Tweeta