Stilstudie – Shirtonomy Safari Shirt

Svenska skjortspecialisten Shirtonomy lanserade nyligen en helt ny skjortmodell. Vi har tittat närmare på modellen och hur den kan bäras.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2020-05-27 16:46  |  Lästid: 2 minuter

En safariskjorta är ett utmärkt alternativ om man vill åt en version med lite mer karaktär än en klassisk kostymskjorta men ändå behålla den dressade känslan som en skjortkrage erbjuder. Den nya modellen från Shirtonomy ligger i ett mellanting mellan företagets dressade skjortor och deras Overshirts som finns i två olika versioner och en uppsjö av olika tyger sen tidigare. Tanken är att safariskjortan kan bäras i lager-på-lager under en kavaj men också över en t-shirt under varma sommardagar. Kragen är en annan spännande aspekt då den går att antingen pressa ner likt en bowlingkrage för den som föredrar det alternativt bäras likt en mer traditionell skjorta.

Vårens lansering av Safariskjortan innefattar tre olika nyanser (Sand, Cream och Ice) och är en blandning av bomull och hampa. Det ger en intressant textur och god svalka under varma sommardagar. Som vanligt när det handlar om Shirtonomy så rör det sig om en måttsydd produkt och antingen fyller man i sina mått själv via företagets hemsida eller så bokar man ett personligt möte i företagets showroom på Jungfrugatan 29 i Stockholm. Det möjliggör för en passform helt anpassad efter dig som bärare men motverkar också överproduktion då endast det som beställs faktiskt produceras.

Leveranstiden är ca 20 dagar och priset för en måttsydd safariskjorta är 1 499kr. Företaget meddelar att man även planerar att lansera en version i grövre tyger inför hösten.

Modellen i nyansen Sand tillsammans med en olivgrön kostym
Nyansen Ice är en isblå nyans som passar perfekt med benvitt under sommaren
Tredje nyansen är Cream som har en gräddvit ton vilket ger lite lägre kontrast än kritvitt

Foto: Milad Abedi

Dela på Facebook
Tweeta