Streetstyle – Pitti Uomo 91

Idag är det dags för en kortare summering av vad vi kunde se på in- och utsidan av Fortezza da Basso förra veckan då Pitti Uomos 91:a upplaga gick av stapeln. Vi var på plats och har här summerat lite av intrycken vi fick av mässans besökare.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2017-01-18 09:34  |  Lästid: 4 minuter
Streetstyle - Pitti Uomo 91
(Photo by Claudio Lavenia/Getty Images)

Begreppet ”Pitti Uomo” har vuxit enormt under tiden jag varit redaktör på Manolo. Från att första gången med stora ögon kliva ut på ”Piazzan” för snart 5 år sedan till att idag ha lite mer distans till den cirkus Pitti verkligen kan vara. 

Samtidigt är det en smula tröttsamt med den typ av elitistiska och snobbiga kommentarer rörande allt ”peacockande på piazzan”. Faktum är att oavsett vad man tycker om beteendet eller klädseln så är det svårt att ignorera att fenomenet bidragit enormt till att öka intresset för mässan i allmänhet och skräddad stil i synnerhet. 

Vad jag dock tycker är viktigt att alltid tänka på är att Pitti i första hand är en mässa. Det är tusentals fantastiska varumärken som träffar återförsäljare, leverantörer och press för att visa upp kollektionen för nästa höst och jag har inget emot att folk vill fotograferas på utsidan så länge man inte glömmer av mässans ursprungliga syfte. Det är inte en modevecka så som Milano, Paris eller London där ytterst lite inköp faktiskt sker.


Vad vissa (om än inte alla) av dessa streetstyle-posörer faktiskt gör är att driva modet framåt för i många fall känns det som att plagg, kombinationer och snitt på besökarna ligger mer i framkant än det man ser i mässans montrar. Sen finns såklart oerhört mycket effektsökeri som inte har någon förankring i verkligheten utanför Fortezza da Basso men istället för att störa sig på detta väljer vi att fokusera på vad vi tycker var tilltalande. Det finns mängder med otroligt välklädda män som är på plats för att faktiskt arbeta och vi har valt ut ett par av dessa nedan.

 

Streetstyle - Pitti Uomo 91
Kenji Cheung är en av delägarna i butikskonceptet Bryceland´s i Tokyo och har alltid en intressant kombination av klassiskt skrädderi och vintage denim. (Christian Vierig/Getty Images)
Streetstyle - Pitti Uomo 91
Kenjis kollega Ethan Newton, tidigare känd från The Armoury har även han ett väldigt spännande förhållningssätt till klassiskt herrmode. (Christian Vierig/Getty Images)
Streetstyle - Pitti Uomo 91
Dawid Tyminski i en klassisk trenchcoat över kostymen. (Christian Vierig/Getty Images)
Streetstyle - Pitti Uomo 91
Svenska Maxim Lund är alltid välklädd i såväl dressade som lediga plagg. (Christian Vierig/Getty Images)
Streetstyle - Pitti Uomo 91
"Butler" i en grön skräddarsydd tweedkostym. (Christian Vierig/Getty Images)
Streetstyle - Pitti Uomo 91
Byxskräddaren Salvatore Ambrosi i en mörkblå knytrock. (Christian Vierig/Getty Images)
Streetstyle - Pitti Uomo 91
Alex Pirounis som tidigare arbetat för Kiton och The Armoury startar senare i år sitt eget butikskoncept i London tillsammans med Jake Grantham. (Christian Vierig/Getty Images)
Streetstyle - Pitti Uomo 91
Intressant kombination av dressat och ledigt med en kamouflagejacka över kavaj. (Christian Vierig/Getty Images)
Streetstyle - Pitti Uomo 91
Shuhei Nishiguchi, inköpare på Beams är en av mässans bäst klädda i vår mening. Här i en kombination av sandfärgade och bruna toner. (Claudio Lavenia/Getty Images)
Streetstyle - Pitti Uomo 91
Gruppbild med bl a Frank Gallucci, Gianni Fontana och Nicola Ricci. (Claudio Lavenia/Getty Images)
Streetstyle - Pitti Uomo 91
Den klassiska trappan upp till övervåningen på mässans huvudbyggnad. (Claudio Lavenia/Getty Images)
Streetstyle - Pitti Uomo 91
Frank Gallucci i tredelad kostym. (Claudio Lavenia/Getty Images)
Streetstyle - Pitti Uomo 91
En av de tydligaste trenderna bland mässans besökare var ytterrockar med pälsklädda kragar. (Claudio Lavenia/Getty Images)
Streetstyle - Pitti Uomo 91
Alessandro Squarzi tillsammans med Luca Rubinacci. (Christian Vierig/Getty Images)
Dela på Facebook
Tweeta