Suitsupply öppnar butik i Stockholm

Idag kan vi meddela en glädjande nyhet för alla kostymbärare. Suitsupply öppnar efter flera års planering en egen butik i Stockholm. I september flyttar företaget in i en butiksyta på hela 890 kvm i Mood Stockholm med ingång från Norrlandsgatan.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2017-07-10 08:04  |  Lästid: 2 minuter
Suitsupply öppnar butik i Stockholm

Suitsupply grundades 2000 i Amsterdam av Fokke de Jong. Man har sedan starten uppmärksammats för såväl sin prisvärda konfektion och spektakulära butiksytor som de provocerande reklamkampanjerna. 

Man är idag ett av världens snabbast växande modeföretag och har i nuläget 84 egna butiker världen över.

– Att etablera Suitsupply i Sverige har länge varit på vår önskelista då vår onlineförsäljning i området har ökat snabbt under de senaste åren. Detta är ett logiskt nästa steg för att våra kunder ska komma närmare produkten och uppleva våra in-house tjänster. Mood Stockholm är en urban shoppingdestination mitt i city, vilket gör handelsplatsen till det perfekta valet för oss. – Fokke de Jong, vd Suitsupply.


Suitsupply kommer utöver sin vanliga kollektion kunna erbjuda måttsömnad och skräddarändringar via den egna butiken vilket ger ett mervärde till den annars smidiga webshoppen. Med en prisbild på kostymer från 2 899 är man ett minst sagt konkurrenskraftigt alternativ för studenten eller förstagångsköparen. Man har samtidigt en högstanivå i linjerna La Spalla, Jort och Hartford som ligger på ca 7 200-7999 kr med en full kanvas-konstruktion och exklusivare tygval för de som efterfrågar lite mer hantverk. 

Det skall bli spännande att se hur detta inträde på marknaden kommer påverka försäljningen av kostymer i Stockholm.

 

Suitsupply öppnar butik i Stockholm
Suitsupplys senaste vårkampanj.
Suitsupply öppnar butik i Stockholm
Kampanjen är i vanlig ordning fotograferad av Carli Hermes och heter "Beach Boys".
Suitsupply öppnar butik i Stockholm
Exempel på företagets butikskoncept världen över.
Dela på Facebook
Tweeta