Suitsupply slog äntligen upp dörrarna i Stockholm

Det har varit många vändor kring varumärket Suitsupplys första svenska butik. Planerna var ursprungligen att öppna i under förra året men i förra veckan slog man äntligen upp dörrarna till företagets största butik i Europa. Hela 890kvm beläget på bottenplan i Moodgallerian där man erbjuder hela företagets utbud.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2018-06-04 08:26  |  Lästid: 3 minuter
Suitsupply slog äntligen upp dörrarna i Stockholm

Vi fick möjlighet att träffa företagets grundare Fokke de Jong som personligen var på plats under öppningen av butiken i förra veckan. Han var väldigt positiv till Sverige och Stockholm som marknad och en av de avgörande orsakerna till att man valt att öppna en fysisk butik just här är för att Sverige länge varit en av de starkaste marknaderna för deras onlineförsäljning. 

Även om företagets webshop är väldigt användarvänlig och har förmånliga frakter och returer så går det inte att komma ifrån fördelarna med att kunna prova ut plagg i en fysisk butik med den personliga service det innebär. I den hela 890kvm stora butiken kommer det arbeta ett tiotal personer på daglig basis som alla gått en utbildning i Amsterdam för att säkerställa kompetens och servicenivå. I vanlig ordning när det handlar om Suitsupply så har man en skrädderitjänst i butiken med över 10 olika stationer så att kunder kan få sina nya byxor upplagda eller kostym korrigerad av en skräddare direkt vid köpet. 

 


Suitsupply slog äntligen upp dörrarna i Stockholm
Insidan av den nya Stockholmsbutiken.

Vad som slår en när man kommer in i butiken är den enorma sortering man kan erbjuda. Utbudet sträcker sig från storlek 42S (extra kort) till 58L (extra lång). Om man inte skulle ha en specifik modell i en specifik storlek hemma så beställs den på bara några dagar till butiken men tanken är att det alltid skall finnas någonting i alla storlekar att prova. 

Om man trots detta känner att butiksutbudet inte räcker till så har man två olika Custom-tjänster. Den första heter Custom Made och är en MTO-liknande tjänst som bygger på att man utgår från befintliga modeller och storlekar och sedan väljer mellan ett 60-tal tyger och detaljer. Här kan man göra mindre ändringar av ärmlängd etc men inte måttanpassa. Den andra som heter Custom Made To Measure en mer traditionell MTM-tjänst där man helt utgår från bärarens kroppsmått samt ett större tygutbud och fler möjligheter. 

 

Suitsupply slog äntligen upp dörrarna i Stockholm
Butiken som består av hela tre plan har två separata ingångar och specifika rum för exempelvis Evening Wear och Custom Made to Measure.

Företagets RTW-kostymer består av flera linjer:


Blue Line startar på 2 899 kr och här får man en halv kanvas-konstruktion samt tyger från italienska väverier som Zignone och Reda. Sedan stiger priserna beroende främst på vilket tyg det rör sig om till man kommer till företagets premiumlinjer Hartford och Jort. Dessa ligger på mellan 7 299 kr och 7 999 kr beroende på om det är en två- eller tredelad kostym samt har en flytande full kanvas-konstruktion med flera handsydda detaljer så som axlar och krage. 

 

Suitsupply slog äntligen upp dörrarna i Stockholm
Grön kostym i ull/linne/silke för 3 999kr.
Suitsupply slog äntligen upp dörrarna i Stockholm
Premiumlinjen Hartford har en flytande full kanvas-konstruktion och de allra exklusivast tygerna i kollektionen. Här i en s150-ull från EThomas.

En sak som var lite extra rolig var att se utbudet av smokings i butiken. Här har man verkligen varit kreativ och utöver de klassiska modellerna i svart hittar vi benvitt, mörkblått och mängder med spännande snitt och kompositioner. 

Suitsupply slog äntligen upp dörrarna i Stockholm
Traditionell svart smoking med sjalslag för 5099kr.
Suitsupply slog äntligen upp dörrarna i Stockholm
Eller kanske en lite mer vågad tredelad sommarversion i ull/silke.
Dela på Facebook
Tweeta