Sunspel hösten 2018

Idag skall vi titta närmare på höstens kollektion från ett av våra favoritmärken när det handlar om klassiska basplagg. Brittiska Sunspel har genom historien givit oss perfekta vita t-shirts, boxershorts och pikétröjor men de senaste säsongerna ser vi även en utveckling som inkluderar fler sorters plagg och även samarbeten med andra varumärken.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2018-09-26 06:42  |  Lästid: 3 minuter
Sunspel hösten 2018

I höstens kollektion har Sunspel valt att lyfta fram det egna hantverket och frontar sin nya s.k. ”Cavendish T-Shirt” som är helt gjord i England från början till slut. Den produceras av bomull som spinns i Manchester för att sedan stickas i Leicester innan den sys färdigt i Sunspels egna fabrik i Long Eaton. 

Utöver ”Cavendish” hittar vi ett utökat program av stickade produkter som sträcker sig från rustik lammull till mjuk kashmir. Bägge dessa fiber spinns hos specialister i Skottland och ullen sköljs i det rena skottska vattnet för att uppnå en mjuk finish och ”hand”. 

Hela kollektionen syftar till att kombinera en kontemporär design med traditionella tillverkningsmetoder. Vi hittar stickade kavajer i jersey tillsammans med skjortor i manchester och traditionella byxor med plisséring.


Lyxiga sweatpants och hoodies i 100% Merinoull, jeans i japansk selvedgedenim eller varför inte t-shirts i exklusiv Sea Island-bomull för de lediga stunder där man fortfarande vill ha plagg av hög kvalitet i finaste material. 

Sunspel finns i nuläget representerade i 15 svenska butiker. Företaget har utöver fristående återförsäljare hela fem egna butiker i London samt en i Tokyo samt Berlin. I dagarna öppnade man sin första butik någonsin i USA och närmare bestämt i stadsdelen Soho, New York. 

 

Sunspel hösten 2018
Sweatpants och hoodie i Merinoull.
Sunspel hösten 2018
Stickad kavaj i jersey kombinerat med flanellbyxor i kashmirblandning.
Sunspel hösten 2018
Man breddar utbudet med ytterplagg och quiltade västar för hösten.
Sunspel hösten 2018
Avslappnad och ledigt men fortfarande snyggt och sobert.
Sunspel hösten 2018
Långärmad version av Riviera-pikén.
Sunspel hösten 2018
Japansk selvedgedenim.
Sunspel hösten 2018
Den nya t-shirt-serien Cavendish som produceras från start till slut i England.
Sunspel hösten 2018
Polotröja tillsammans med lite mer generöst skurna byxor med enkel plisséring.
Sunspel hösten 2018
Sunspel slår upp dörrarna i New York.
Dela på Facebook
Tweeta