Svenske världsmästaren startar eget skomärke

Svenske Daniel Wegan vann VM i skotillverkning 2019 och efter tio år hos Gaziano & Girling lanserar han nu sitt eget bespokevarumärke: Catella Shoemaker

Andreas Weinås  |  Publicerad 2020-02-05 10:37  |  Lästid: 2 minuter

Daniel Wegan är för de inbitna skoentusiasterna ingen nykomling. Han har i över tio års tid arbetat med prestigefulla brittiska skotillverkaren Gaziano & Girling och de senaste åren drivit deras bespokeavdelning. Daniel har på rekordtid utvecklats till en av världens absolut främsta bespokeskomakare, något han bevisade genom att vinna världsmästerskapen i skotillverkning på Shoegazings Super Trunk Show i London 2019.

Daniels nästa steg i karriären avslöjades nyligen då han efter ett årtionde på G&G presenterade att han drar igång sitt eget bespokevarumärke Catella Shoemakers. Namnet kommer från Daniels husdjur som barn och betyder valp på latin. Han presenterade nyligen tre klara Trunk Shows i USA (San Antonio, Dallas och New York) men vi kan glädjande meddela att han även har planer på att besöka både Stockholm och Göteborg det kommande året.

Daniels hantverk talar för sig självt och stilen kommer vara inspirerad av mycket från hans tid på Gaziano & Girling med inslag av franskt skomakeri samt mer informella alternativ. Han har färdigställt tre samples som skall kunna illustrera möjligheterna som finns för kunderna även om bespoke i vanlig ordning kommer utgå från varje kunds önskemål och preferenser.

Det rör sig om klassiker så som en svart cap toe oxford med en rund, elegant läst. En adelaide i mellanbrunt skinn med fantastisk finish och svagt mejslad och fyrkantig tå samt en mer extravagant hårt mejslad och fyrkantig tå i en lila/svart oxford.

Klassisk svart cap toe oxford
Adelaide i mellanbrunt skinn
Vacker midja med fiddle back
Lila/svart patina på oxford med hårt mejslad tå

Prisnivån startar på 46 000 kr med ett tillägg på 7 500 kr för det första paret då en personlig läst skapas. Det är inget snack om att det är en hög prisnivå men sett till Daniels internationella status och prisnivån hos de främsta bespokeskomakarna världen över är de definitivt konkurrenskraftiga. Om man önskar kontakta Daniel angående frågor, trunk shows eller beställningar gör man det enklast via daniel@catellashoemakers.com.

Dela på Facebook
Tweeta