The Armoury HK – Spring/Summer Lookbook 2020

Näst på tur i vår bevakning av vårens kollektioner är internationella butikskedjan The Armoury som ger sin tolkning av hur man bäst bär butikens plagg i vår.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2020-03-30 10:35  |  Lästid: 3 minuter

Trots oroliga tider och minskad handel i fysisk butik finns det goda möjligheter att hitta kvalitetsplagg på nätet. En av de mest tongivande butikskedjorna; The Armoury lanserade nyligen sin lookbook för våren 2020 med personal och ägare från butikerna i Hong Kong. Vi tittade närmare på vårens nyheter och hittade flera spännande inslag i såväl det formella som lediga segmentet.

Butikskedjan har med sina två butiker i Hong Kong och lika många i New York vuxit fram till en av branschens mest inflytelserika aktörer de senaste 10 åren. Med ett utbud av hantverkare från hela världen som spänner över alla delar i garderoben har man inte bara en estetik men även en kvalitet som kännetecknas av det bästa på marknaden. Man har två egna linjer i form av en som produceras av japanska Ring Jacket efter butikens exklusiva mönster och tygval. Sen har man sedan årsskiftet en ny exklusivare linje under eget varumärke som produceras i Italien och kännetecknas av en mer norditaliensk silhuett med uppbyggd axel och en strukturerad kanvaskonstruktion. Linjen går under namnet ”The Hundred Series” och produceras i Fano, Italien till stor del för hand.

Vi ser även flera spännande inslag av ledigt skrädderi så som kostymer i Seersucker i företagets helt okonstruerade modell 07. Ett utmärkt alternativ om man vill åt en avslappnad semesterkostym som enkelt kan brytas upp i separat kavaj och byxa.

Ledig och okonstruerad seersuckerkostym
Glencheckrutig kavaj i 100% silke
Företagets egen linje av randsydda skor som produceras i Northampton
Ljus kavaj med windowpane-ruta och beige bas
Grå affärskostym med microruta som kombineras med dubbla ränder i skjorta och slips
Dubbelknäppt kavaj, jeans och chukkaboots i en utmärkt kombination
Chinos och kavaj med lite annorlunda rand
Horsebit Loafers från Carmina
The Armourys egna dubbelknäppta modell 06 som produceras av Ring Jacket i ett Fox Air-tyg
Silkeskavaj tillsammans med gröna byxor
Blekt grön windowpanekavaj med grå byxa och ljusblå skjorta
Dela på Facebook
Tweeta