The Armoury “Work & Play” AW16 featuring Mr. Slowboy

Att butiker väljer att göra egna lookbooks med plagg från rådande säsong blir allt vanligare. Idag tittar vi närmare på The Armoury som tillsammans med illustratören Mr. Slowboy valt att tolka säsongens plagg.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2016-10-26 08:34  |  Lästid: 4 minuter
The Armoury

Vi fick möjligheten att prata lite närmare med Mark Cho, en av de två grundarna av The Armoury och han gav oss en ingående förklaring till detta samarbete med Mr. Slowboy:

“Mitt mål med The Armoury är att försöka göra skräddade kläder mer relevanta och lättburna. Människor idag klär nästan alltför ledigt och jag vill skapa ett visst motstånd till det. Jag gillar konceptet att ha rätt kläder för rätt situation snarare än att bära t-shirt, jeans och en hoodie till allt. Jag älskar skräddade kläder och vill att folk ska förstå och njuta av det lika mycket som jag gör. Så på The Armoury har vi försökt att presentera skräddarsydda kläder på ett mindre allvarligt sätt och få människor att tänka: Det där skulle jag kunna bära.

Sen starten av The Armoury har vi velat ta bilder i butiken. Om vi hade en lugn eftermiddag och ljuset var rätt kunde vi stänga alla lampor i butiken och bara använda naturligt ljus för att skapa våra bilder. Våra bilder fokuserade på skräddar- eller måttsydda beställningar från våra kunder eller oss själva. Vi ville lyfta fram nya producenter och hantverkare som med jämna mellanrum besökte oss för trunk shows. Framför allt ville vi försöka skapa nya och vackra bilder.


I takt med att vår webbshop har vuxit under årens lopp står vi inför ett större behov av att visa våra Ready to Wear-plagg. För våren gjorde vi vår första lookbook med en extern fotograf och två av våra anställda från butiken i New York bar genomgående våra ready-to-wear kläder från den dåvarande säsongen. Lookbooken mottogs väl och vi strävar efter att alltid prova nya idéer för varje säsong och se hur det går.

Jag har turen att vara vän med den mycket begåvade illustratören Mr.Slowboy. Vi ville göra ett projekt tillsammans och en lookbook för hösten 2016 var ett bra tillfälle.

Jag är en stor möbelknarkare och särskilt förtjust i designers som Poul Kjaerholm, Jörgen Hoj, Hans Wegner och Arne Jacobsen. En annan vän till mig utsågs nyligen till chef för restaurangkonceptet Spring Place i New York. Interiören är vacker och i linje med de designers jag älskar. Så jag frågade om vi fick fotografera lookbooken där vilket han vänligen gick med på.

Idén med Mr Slowboy var att låta illustrerade figurer i sann Roger Rabbit-anda interagera med riktiga människor. Folket och miljöerna skulle vara mer konservativt klassiska och illustrationerna skulle ge liv till bilderna.


Jim, den rödhåriga killen på bilderna är vår butikschef i New York och Rika är en av våra säljare. Bägge bär säsongens ready-to-wear och jag själv hade några av mina egna skräddarsydda beställningar från olika tillverkare The Armoury representerar. Den illustrerade karaktären är någon Mr Slowboy skapade genom en blandning av olika människor från The Armoury. Vi gav honom namnet Arthur efter lejonet i vår logotyp. 

Vi planerade bilderna, sedan fotograferade vi dem och efter det ritades illustrationerna. Vi skapade sedan en ordning i bilderna samt ett tema för att knyta ihop allt. Eftersom det fotograferades i ett restaurangkoncept, beslutade vi att kalla det "Work & Play" som anspelar på att The Armoury och kläderna  inte bara är ämnade för kontoret utan även för fritiden. Jag tyckte det var trevligt att lägga till en liten tidsstämpel i hörnet av varje bild för att ge ett tydligare sammanhang. Detta har varit ett otroligt roligt projekt att genomföra och jag gillar verkligen konceptet."

- Mark Cho, medgrundare och delägare av The Armoury

Monday


The Armoury
The Armoury

Tuesday

The Armoury

Wednesday

The Armoury
The Armoury

Wednesday P.M

The Armoury
The Armoury

Thursday


The Armoury
The Armoury

Friday

The Armoury

Friday P.M

The Armoury
The Armoury

Saturday

The Armoury
The Armoury

Sunday


The Armoury

Klicka på bilderna för att se dem i full storlek.

 

Dela på Facebook
Tweeta