The Sabot lanserar nya prisvärda linjen “Amblier”

Svenska skobutiken The Sabot med varumärken som Joe Works och Yohei Fukuda lanserar en ny prisvärd linje i egen regi under namnet Amblier.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-06-11 10:10  |  Lästid: 3 minuter

Skonyheterna duggar tätt här på Manolo under våren. Företag som Morjas, TLB och nu The Sabot har alla lanserat nyheter i den senaste månaden. De sistnämnda gjorde ett rejält avtryck när man vid lanseringen för snart två år sedan kunde presentera en imponerande uppsättning av varumärken och skor.

Högst smällde nog lanseringen av japanska Yohei Fukuda. En bespokeskomakare som många anser är bland de absolut främsta i världen. Genom The Sabot har man exklusivt i Europa kunnat köpa Fukudas RTW-linje som delar flera inslag från bespoketillverkningen så som handrandsydd konstruktion och ovanskinn av högsta kvalitet. Sen dess har man introducerat ytterligare en japansk tillverkare i form av Joe Works som i många avseenden påminner om brittiska Edward Green i såväl design som make.

De kände direkt att man hade en bra uppställning vad gäller den absoluta toppen av RTW-skor men saknade något i det lägre mellanprissegmentet. Ambitionen blev att skapa ett prisvärt alternativ som de själva gillade och och ville använda. 

Resultatet blev en egen linje skor under namnet Amblier där man med fria tyglar kunde designa och skapa en linje av randsydda skor i Spanien med ett startpris på 3 450 kr. Vad som är riktigt imponerande är att man inkluderar lästade skoblock till det priset.

Modellen Walton i mörkbrun mocka
Samma modell i Burgundy kalv på med svagt mejslade lästen
I priset ingår lästade skoblock vilket är minst sagt imponerande

Man har här tagit fram tre helt nya läster tillsammans med brittiska Springline: En elegant och klassisk med rund tå (BG01), en så kallad soft square med ett mjukt mejslat tåparti (AM18) samt en specifikt framtagen loaferläst (AL17). Valet av modeller är tidlösa klassiker så som pennyloafers, full brogues, cap toe oxfords och derbys. De flesta modeller finns i 2-3 utföranden av kalv och mocka och har antingen en ritsnedlagd läder- eller praktisk gummisula.

Klassisk Cap toe Oxford med rund tå i modellen Ashton
Samma modell i mocka får direkt ett ledigare intryck
Klassisk pennyloafer i svart kalvskinn.
Dela på Facebook
Tweeta