TLB Artista – En utmanare till bäst ”Bang for the Buck”

Det är mycket skor här på Manolo för tillfället och idag kan vi presentera en helt ny linje av randsydda skor från TLB Mallorca.

andreas  |  Publicerad 2019-05-27 09:51  |  Lästid: 3 minuter

Antalet tillverkare av kvalitetsskor har ökat lavinartat de senaste fem åren. Från att branschen i stort varit dominerad av drakar som Carmina, Crockett & Jones, Loake och Church´s har vi idag hundratals aktörer inom randsydda konfektionsskor som positionerar sig mellan ca 2 000 kr till närmare det tiodubbla.

Ofta när det diskuteras prisvärdhet hamnar fokus främst på att priset per definition skall vara så lågt som möjligt. Inte så konstigt kanske men verklig prisvärdhet handlar enligt oss om vad man får för pengarna och inte summan i sig.

Svenska Skolyx har tillsammans med Jesper Ingevaldsson tagit fram en spjutspetslinje från TLB Mallorca under namnet Artista. Målet med Artista har varit att lyfta ribban för vad man får i mellanprissegment av maskinrandsydda skor. Här har man inspirerats av några av de absoluta RTW-märkena samt haft hjälp av bespokeskomakare i England och Japan.

Resultatet är skor med till exempel väldigt smal midja, hälkappor i läder, tajt skurna klackar och endast den finaste kategorin av läder och mocka från välkända garverier som Annonay och Charles F. Stead.

Man har tagit fram två helt nya läster speciellt för Artista-serien: Dels den svagt mejlade Picasso-lästen men också lästen Goya med en klassiskt rundad tå. Passformen från TLBs övriga skor bibehålls, medan formerna är mer markerade och eleganta, i linje med den mer raffinerade hantverksnivån på Artista-linjen.

Klassiskt svart cap toe på den rundade Goya-lästen
Även Citysulorna i gummi har en smalt skuren och lätt välvd midja

Nedan följer några detaljer som sticker ut på Artista-linjen:

- Extremt smal, välvd midja, vilket accentuerar skons form. Gjord med sulsöm hela vägen bak till hälen, så midjan är inte bara limmad eller durksydd som det brukar vara när midjorna är ordentligt smala på skor som inte är i högre prisklasser.
- Hälkappa av äkta läder (inte salpa, leather board eller plast) som anpassar sig till fötterna på bästa sätt och är ett levande material som kan omformas om det behövs.
- Tajt skurna klackar som följer skons naturliga linjer.
- Tät sulsöm på 8 spi (stygn per tum)

Prisnivån på 4 295 kr för alla modeller måste man, med detaljerna ovan i baktanke, se som ett väldigt prisvärt alternativ inom mellanprissegmentet.

En Faux Full Brogue på den eleganta Picasso-lästen
Smala och tight skurna midjor samt ritsnedlagda lädersulor.
Kollektionen i sin helhet
Dela på Facebook
Tweeta