Uppdatering kring Manolo x Ströms SS/20

Vårens samarbete med Ströms Man & Woman har pga Coronavirusets framfart i världen förändrats något. Vi förklarar idag mer om hur lanseringen ser ut i år.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2020-04-01 14:36  |  Lästid: 2 minuter

Vi har fått mängder med mail, DM och frågor rörande vårt kontinuerliga samarbete med Ströms Man & Woman i Stockholm. Vi har sedan 2015 producerat en exklusiv byxa tillsammans med butiken som ständigt uppdaterats i såväl design som materialval.

För våren 2020 planerade vi att ta vårt samarbete till nästa nivå. Exakt vad som ligger i pipen vill vi vänta med att avslöja men vi kan försäkra er om att det kommer ske, om än vid ett något senare tillfälle.

Anledningen till att vårens samarbete inte kunde lanseras som planerat var Coronaviruset som påverkat oss alla såväl individer som företag. Detta gäller i allra högsta grad fabriker runt om i Europa där den stora nyheten för säsongen precis skulle produceras när den rådande situationen förändrades till det sämre. Vi har som sagt alla förhoppningar på att kunna lansering detta senare under året när situationen förbättrats.

En annan konsekvens av detta är att vi inte hade möjlighet att producera vår befintliga byxa i Spence Brysons legendariska irländska linne MEN vi lyckades att få iväg en beställning av vår uppdaterade version av Ströms x Manolo i tre nyanser av bomull då denna version låg tidigare i produktionsprocessen.

Om ni har uppskattat den tidigare versionen på våra byxor kan man vara lugn. Passformen är densamma och den nya uppdaterade versionen består av en rad estetiska förbättringar enligt oss. Byxans side adjusters är nu placerade på sömmen strax under midjebandet och framför allt har vi valt att förlänga midjebandet fram vilket ger en betydligt mer harmonisk känsla. Den är även något högre vilket resulterar i en midjehöjd som går upp med ca en cm. Inget man lär märka en tydlig skillnad på men en naturlig utveckling i linje med hur vi föredrar att bära våra byxor.

Sist men inte minst har vi valt att byta ut knappgylfen mot ett blixtlås. Vissa anser säkert att det finns en charm med knappgylf men vi har efter feedback från kunder och läsare samt själva burit modellen i många år känt att funktionen med blixtlås är att föredra.

Vårens version som kommer i benvitt, mörkbrunt samt en ny khakifärgad nyans finns till försäljning i Ströms butik på Kungsgatan 38 i Stockholm och kostar 1 799kr. Butiken har i nuläget ingen webshop men vill eller kan man inte komma in i butiken kan man kontakta Ströms rörande leverans inom Sverige.

Byxan i benvit bomull med det förlängda och aningen bredare midjebandet
Dela på Facebook
Tweeta