Valor Tailoring – Ett spännande nytt koncept

Mannen, myten, legenden; Lalle Johnson syntes nyligen i en spännande lansering ihop med ett nytt stilkoncept som heter Valor Tailoring. Lalle har betytt oerhört mycket för svenskt dressat mode och får nog på många sätt krediteras för att vi svenskar idag har en generell förkärlek för det snäva, kort italienska modet.

Olof Nithenius  |  Publicerad 2016-05-26 09:59  |  Lästid: 3 minuter
Valor Tailoring - Ett spännande nytt koncept

Lalle gestaltar konceptet själv och har en tydlig känsla av sprezz kring sig. Vi som känner honom vet att hans stil definitivt är mer genomtänkt och planerad än den nonchalans han ofta ger sken av. I sin roll som stylist, designer samt rådivare och konsult åt diverse märken har han på många sätt varit tongivande för hur det svenska herrmodet sett ut de senaste 10 åren. När Lalle är involverad i något nytt blir det så klart alltid intressant att följa detta.

 

Valor Tailoring - Ett spännande nytt koncept
Ljusgrå kostym i tunn ull.

Valor Tailoring är ett koncept snarare än ett märke. Det startades av holländaren Michael Jacobs som från start valde att ta hjälp av Lalle i utvecklingen. Det hela bygger på en service som riktar sig främst till ”män i farten” som Lalle uttrycker det. Det finns massor av stilintressade män i Europa med begränsad tid men som vill klä sig snyggt i sitt jobb och privat. De har kanske inte tiden och det stora intresse som krävs för skräddarsytt mode utan föredrar måttsytt. För när det kommer till Valor är just måttsytt som gäller.


Konceptet bygger på att man bokar ett första möte och får en konsultation samt alla sin mått tagna. Dessa sparas i en databas som man som kund sen kommer åt via en inloggning på företagets hemsida. Vid detta första möte finns både en stylist och en som tar måtten närvarande. Det handlar lika mycket om att få hjälp med matchning, färger och att hitta kundens proportioner och behov som att hitta de perfekta måtten. Efter detta läggs en beställning som senare provas av. När detta är klart så finns alla justerade mått sparande och en kund kan när som helst logga in och beställa alltifrån kostymer, kavajer, byxor, rockar etc till stickat och accessoarer. Det skall vara korta ledtider och en snabb service som gäller. Kunder kommer löpande även få hem så tygprover i brevlådan utifrån sina preferenser. 

Initialt öppnade man nyligen en hubb i Bryssel för att möta kunder och hjälpa dem med deras profiler. Det var en strategisk placering i centrala Europa samt att det som Lalle uttrycker det "är mycket suits and business där". Nästa steg blir att åka runt i Europa och ha trunk shows för att möte kunder. På längre sikt blir det säkerligen fler hubbar i olika Europeiska städer som man rent fysiskt kan besöka för hjälp med måttagning. 

 

Valor Tailoring - Ett spännande nytt koncept
Mörk kostym med peak lapel.

Det intressanta med denna tjänst är att Michael Jacobs som är grundaren liksom Lalle har en lång erfarenhet av branchen. Han har varit med och byggt upp världens största plattform och service för måttsydd konfektion och kan verkligen konceptet. I och med smart logistik och brett kontaktnät är prisnivån väldigt bra. 
När de lanserade konceptet så stod Lalle själv som modell och vem annars gör det bättre? Han är en av få som faktiskt kan få det att se snyggt ut att visa upp sina bara anklar. 


Det skall bli intressant att följa företagets utvecklingen som säkert kommer att vara väldigt god. 

 

Valor Tailoring - Ett spännande nytt koncept
Mörkblå kostym med styling ton-i-ton.
Valor Tailoring - Ett spännande nytt koncept
Olivgrön bomullskostym.
Valor Tailoring - Ett spännande nytt koncept
Kavaj med chinos.
Dela på Facebook
Tweeta