Valor Tailoring Trunk Show: 26-28 oktober i Stockholm

I nästa vecka kommer det spännande konceptet Valor Tailoring till huvudstaden för den andra av tre planerade Trunk Shows för hösten. Galjonsfiguren är stylisten och stilikonen Lalle Johnson vars roll är att bidra och vägleda kunderna i sina måttsydda val.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2016-10-20 09:55  |  Lästid: 2 minuter
Valor Tailoring Trunk Show: 26-28 oktober i Stockholm

Ni kunde tidigare i år läsa om Valor Tailoring här på Manolo när vår skribent Olof Nithenius tittade närmare på företagets koncept och affärsidé. 

Nu kommer Lalle och hans kollega Michael Jacobs för första gången till Sverige för tre regelrätta Trunk Shows. Vi medverkade på den första som gick av stapeln i slutet av september och tittade närmare på processen samt beställde en måttsydd kostym som förhoppningsvis kommer recenseras här på Manolo i början av nästa år. 

Det bygger i vanlig ordning på ett första möte där man som kund får en konsultation samt alla sin mått tagna av kompetent personal med stor erfarenhet av måttsytt i allmänhet och deras specifika produkt i synnerhet. Under konsultationen diskuteras vilken typ av val man kan göra men framför allt vad för helhetskänsla man är ute efter. Möjligheterna i form av slag, fickor, axlar och modeller är näst intill lika stora som tygvalet och därför är det väldigt viktigt att få en tydlig bild av kundens preferenser så att slutresultatet blir så bra som möjligt. 


Här kommer Lalles expertis inom området väl till pass. Med en gedigen erfarenhet inom herrmode och stil samt en mycket god personlig smak kan han hjälpa till med förslag som man som mindre van konsument av måttsytt kanske inte reflekterat över. Det kan vara ett materialval, färgkombination eller vilka detaljer som passar extra bra tillsammans. 

 

Valor Tailoring Trunk Show: 26-28 oktober i Stockholm

Alla mått finns sedan sparade i en databas som man som kund kommer åt via en inloggning på företagets hemsida. Även de eventuella korrigeringar som görs när det färdiga resultatet landar läggs in i databasen så att kunden när som helst kan logga in och beställa kostymer, kavajer, byxor, rockar och skjortor. Ledtiderna är i sammanhanget mycket korta och kunderna kan löpande även få hem tygprover i brevlådan för eventuella framtida beställningar.

Prismässigt ser Valors måttsömnadstjänst ut som följande:


Kostymer & Rockar från 6 800 kronor

Kavajer från 4 700 kr

Byxor från 2 100 kr

Skjortor från 1 300 kr.


Detta är som sagt instegspriser som självklart kan variera beroende på tygval och konstruktion men är oavsett extremt konkurrenskraftigt sett till vad man erbjuder. Det finns möjlighet till såväl okonstruerat och mer maskinsydda delar men även full kanvas med stora delar sytt för hand. 

Valor Tailoring besöker Stockholm för ytterligare två Trunk Shows under hösten på Nio Rum i Stockholm. Nästa vecka mellan den 26-28:e oktober samt om ytterligare en månad 30:e november - 2:e december. 

För att boka en tid för måttagning kontaktar man med fördel Lalle på lalle@valor-tailoring.com.

 


Valor Tailoring Trunk Show: 26-28 oktober i Stockholm
Dela på Facebook
Tweeta