Våren 2016 från Kiton

Näst på turen för vårkollektionernas bevakning är italienska lyxgiganten Kiton. Med måttot "The Best of the Best +1" har man tydliga ambitioner på vart i marknadssegmentet man ämnar att ligga. Om de är bäst i branschen eller ej låter vi vara osagt men det råder ingen tvekan om att Kiton erbjuder kvalitet, konstruktion och tyger i absolut världsklass.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2016-04-27 12:05  |  Lästid: 3 minuter
Våren 2016 från Kiton

Trots sitt skyhöga pris och fokus på i första hand skräddade produkter känns Kiton allt annat än konservativt. Man blandar ofta in starka färger, tydliga mönster och lookbooken stylas inte sällan med lediga plagg som jeans eller pikétröja. 

Vi har tittat närmare på vårens kollektion där Kiton tillsammans med det egna väveriet Carlo Barbera har arbetat fram en extremt tunn ullväv i endast 12.8 microns vilket motsvarar ca s220(!). Denna väv har producerats i hela 20 färger och tillgången på ullfiber långa nog att producera en sådan väv är extremt begränsad vilket gör priset skyhögt. 

Estetiskt har kollektionen inspirerats av 1940-talets Neapel. Då levde män efter en exemplarisk klädkod och det var inte ovanligt att man bytte om flera gånger på en dag. Allt från en sval sandfärgad kavaj i linne under dagen till en mörk kostym eller smoking för en opera på San Carlo-teatern. 


De dubbelknäppta kavajerna för säsongerna har breda slag utan att framstå som extrema och är har Kiton kombinerat kashmir och linne för en lyxig och sval känsla. Färgpaletten är inspirerad från starka toner runt medelhavet så som gult, turkos, koboltblått, smaragdgrönt och körsbärsrött.

 

Våren 2016 från Kiton
Starka färger som gult finns tydligt representerat i kollektionen.
Våren 2016 från Kiton
Rutig kavaj med klarblå byxor.
Våren 2016 från Kiton
Återigen gult men här som accentfärg i form av tröja och överruta.
Våren 2016 från Kiton
Regnrock i stark röd nyans.
Våren 2016 från Kiton
Ljusbrun kostym i linne för sommaren.
Våren 2016 från Kiton
En mer klassisk marinblå kostym som här kombineras med starka färger i skjorta och slips.
Våren 2016 från Kiton
Sportswear från Kiton.
Våren 2016 från Kiton
Marinblå smoking med spetsiga slag.
Dela på Facebook
Tweeta