Våren 2017 från TBD Eyewear

Solglasögonsäsongen närmar sig med stormsteg och idag tittar vi närmare på nyheterna från italienska specialisten TBD Eyewear. För säsongen lanserar man de två nya modellerna Shetland och Donegal, inspirerade av de ikoniska brittiska vävtyperna med samma namn.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2017-05-02 08:18  |  Lästid: 2 minuter
Våren 2017 från TBD Eyewear

Företaget som grundades av Andrea Viganò och stilskribenten Fabio Attanasio har en ambition att producera högkvalitativa handgjorda glasögon från Mazzucchelli Varese, en klassisk italiensk producent från Cadore. 

Företagets modellnamn har sedan starten inspirerats från det klassiska skrädderiet där exempelvis Lapel, Cran och Pleat alla är detaljer man hittar på en skräddarsydd kavaj. 

 


Våren 2017 från TBD Eyewear
Modellen Canvas som är inspirerad av kavajens mellanlägg är aningen större än storsäljaren Cran och har en matt finish.

Inför förra året lanserade man för första gången två modeller av runda glasögon i Rhodium med en plättering i 24k guld eller palladium. Modellerna heter Vicuna och Ulster (inspirerade av det lyxiga materialet och den klassiska rocken med samma namn) och har bägge Zeiss-linser. Vicuna har en klassisk design med acetat i skalmarnas avslut medan Ulster har ett rakt avslut med ännu starkare retrokänsla. 

 

Våren 2017 från TBD Eyewear
Modellen Vicuna med 24k guldplättering och buteljgröna linser.
Våren 2017 från TBD Eyewear
Modellen Ulster med grå linser och palladiumfinisherat Rhodium.

Nytt för i år är som sagt de två modellerna Shetland och Donegal. Bägge har en brittisk anknytning då de är namnet på orter som blivit kända för sin produktion av klassisk tweed. 

Modellen Shetland är en tunn, svagt fyrkantig båge i lättviktsacetat som är framför allt anpassad för personer med runt ansikte och kommer i företagets befintliga färgpalett.


Donegal är tvärtom betydligt grövre i sitt utförande vilket gör den användbar i ledigare tillfällen. Även den här modellen passar perfekt till ett lite rundare ansikte. 

 

Våren 2017 från TBD Eyewear
Shetland i ett klassisk sköldpaddsmönstrat acetat med gröna linser.
Våren 2017 från TBD Eyewear
Modellen Donegal i färgen Honey med gröna linser.
Våren 2017 från TBD Eyewear
Grundarna Fabio Attanasio och Andrea Viganò som bägge bär modellen Vicuna.
Dela på Facebook
Tweeta