Vårens 10 snyggaste chinos

Nu börjar det bli dags att på allvar hänga in flanellbyxorna i garderobens för säsongen till förmån för våriga alternativ. Ett av de mest mångsidiga byxval för säsongen är ett par klassiska bomullsbyxor eller chinos.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2016-05-24 09:16  |  Lästid: 3 minuter

Även om ett par byxor i tunn ull är otroligt elegant till kavaj finns det många som känner att dessa i vissa situationer blir för formella. För våren är då ett par byxor i bomull ett perfekt alternativ som jag själv kombinerar med såväl mörkblå kavaj som brun mockajacka. 

Vad skall man då tänka på med ett par bomullsbyxor? 

Först och främst är en bomull som vi varit inne på tidigare ofta en ganska kompakt väv. Vill man åt svalka är kvaliteter i linne och fresco-ull ofta bättre lämpade men ger också ett helt annat intryck. 


Vad jag verkligen gillar med bomullsbyxor är hur fina de kan vara även om de inte är perfekt pressade och aningen skrynkliga efter en dag sittande på kontoret. Pressveck kan efter några sekunder under strykjärnet åter vara knivskarpa men ibland föredrar jag faktiskt bomullsbyxor (och kostymer för den delen) som blivit just lite skrynkliga. 

När man skall välja färg bör man självklart utgå från sina egna preferenser och vad man har i övriga garderoben. Personligen anser jag att det finns få nyanser som slår sandfärgat eller beige bomull som är en nästan lika självklar kombo till mörkblå kavaj som de grå flanellbyxorna på hösten.

Vill man titta på lite andra toner är nyanser som chokladbrunt, olivgrön och kanske framför allt krämvitt otroligt fint i just bomull. 

Om man skall välja modell bör man ha i åtanke att den bomullsbyxa buren till kavaj ofta gör sig bättre i ett snitt som påminner om dressade kostymbyxor. En något högre midja och rent fall i benen kompetterar en klassisk kavaj klart bättre en lågt skurna och väldigt tighta modeller. 


Vi har valt ut 10 favoriter för säsongen i lite olika prisklasser.

Ring Jacket

Vårens 10 snyggaste chinos
Bruna bomullsbyxor från japanska Ring Jacket med lite högre midja och avsmalnande snitt.

 

Cesare Attolini


 

Vårens 10 snyggaste chinos
Benvita byxor från Cesare Attolini.

 

Luxire

 


Vårens 10 snyggaste chinos
Mörkt beige ton på ett par bomullsbyxor från otroligt prisvärda MTM-specialisten Luxire.

 

Stòffa

 

Vårens 10 snyggaste chinos
Spännande märket Stòffa erbjuder måttsydda bomullsbyxor i fantastisk kvalitet för mellan 250-350$. Här i en borstad bomullskvalitet och nyansen sand. (även översta bilden)

 


Rota

 

Vårens 10 snyggaste chinos
Byxspecialisten Rota gör otroligt fina byxor efter konstens alla regler.

 

Jaggy


 

Vårens 10 snyggaste chinos
Mörkblå chinos från Jaggy med smal passform.

 

PT05

 


Vårens 10 snyggaste chinos
5-ficksmodell i nyansen sand från italienska Pantaloni Torino.

 

Balenciaga

 

Vårens 10 snyggaste chinos
Olivgröna bomullsbyxor är ett intressant alternativ utöver brunt, blått och beige.

Oscar Jacobson


 

Vårens 10 snyggaste chinos
Bomullsbyxor från Oscar Jacobson i nyansen Olive som även går att kombinera med flera kavajer i samma material för hel kostym.

 

Incotex

Vårens 10 snyggaste chinos
Mörkbruna chinos i bomull/elastan från Incotex.
Dela på Facebook
Tweeta