Vårens 6 snyggaste oxfords

Oxfordskon anses av många vara den ultimata herrskon. Beroende på utförande så som material, läst och inte minst färg kan den täcka i princip alla områden från mörk kostym till t-shirt och jeans. Vi har valt ut våra 6 favoriter för såväl olika plånböcker som situationer.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-04-23 07:10  |  Lästid: 3 minuter
Vårens 6 snyggaste oxfords

En svart oxford är förmodligen den mest klassiska herrskon som finns. Samtidigt är den idag kanske inte fullt lika oumbärlig för många då klädkoderna gradvis förändras åt det ledigare hållet och yrken som tidigare förknippades med kostym och svarta skor välkomnar idag kavaj eller t om skjorta och jeans. Vi tycker självklart att alla män fortfarande bör ha minst ett par svarta oxfords för bröllop, begravningar eller formella situationer i allmänhet men de mest mångsidiga alternativet till vardags kan idag mycket väl vara en mörkbrun oxford i skinn. Ett annat alternativ som är väldigt elegant är olika nyanser av mocka som med sin matta yta passar väldigt bra till exempelvis flanellbyxor eller jeans.

 

Edward Green


Urtypen för en oxford är Edward Greens klassiker "Chelsea" i mörkbrunt skinn. Detta är en sko som täcker i princip hela spektrat från vardagskostym till chinos. Den elegant rundade 82-lästen passar perfekt på modellen och ger ett klassiskt men samtidigt nätt intryck. 

Vårens 6 snyggaste oxfords
Edward Green, Chelsea

 

John Lobb

Alla män bör som vi var inne på tidigare i texten äga åtminstone ett par svarta oxfords. Som stark utmanare till den mest klassiska oxfordskon är John Lobbs långkörare City II. Dessa skor påminner i många avseenden om varandra och 7000-lästen är likt 82 en elegant rundad sådan. 


Vårens 6 snyggaste oxfords
John Lobb, City II

 

TLB

Skolyx har som ensam aktör på den svenska marknaden varumärket TLB i sitt utbud. Det rör sig om välgjorda skor från Mallorca till ett rimligt pris med fina detaljer så som ritsnedlagda vegetabiliskt garvade sulor och randsydd konstruktion. Modellen Old England är en Adelaide Oxford i en mellanbrun nyans med fint djup. 

Vårens 6 snyggaste oxfords
TLB, Adelaide Old England (även översta bilden)

 


Myrqvist

Svenska Myrqvist har sen dag ett fokuserat på att erbjuda randsydda skor av god kvalitet under 2 500 kr. Modellen Skytteholm i mörkbrun mocka med halvsula i gummi passar perfekt till det mesta i garderoben och kan även klara regntunga gator under såväl vår som höst. 

Vårens 6 snyggaste oxfords
Myrqvist, Skytteholm Chocolate Suede

Morjas

Morjas affärsidé är att utan mellanhänder sälja direkt från fabrik till slutkonsument och därför kunna erbjuda ett väldigt konkurrenskraftigt pris. Skorna är randsydda i Spanien och kostar strax över 2 000 kr där vår favorit är den mellanbruna mockan som gör sig utmärkt även till ledigare situationer. 


 

Vårens 6 snyggaste oxfords
Morjas, Oxford Medium Brown Suede

 

Saint Crispin´s

Saint Crispin har genom produktion i Rumänien kunnat erbjuda väldigt hög hantverksnivå i såväl konstruktion som finish. Här får man en handrandsydd sko med möjligheten att korrigera passform utan extra kostnad. I den här adelaiden i mellanbrun mocka får man en avslappnad sko som fungerar till både kavaj och stickat. 


 

Vårens 6 snyggaste oxfords
Saint Crispins, Suede Adelaide
Dela på Facebook
Tweeta