Vårens nyheter från Shirtonomy

Vår bevakning av vårmodet går vidare och idag skall vi titta närmare på nytillskotten i utbudet från svenska Shirtonomy. Företaget har valt att specialisera sig på måttsydda skjortor till en väldigt överkomlig prisbild med produktion i Portugal och tyger från Italien. I vår har man adderat flera spännande kvaliteter och material samt producerat en egen lookbook.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2018-05-17 11:50  |  Lästid: 3 minuter
Vårens nyheter från Shirtonomy

Shirtonomy har ni kunnat läsa om tidigare här på Manolo vid flera tillfällen. Prisnivån på en måttsydd skjorta startar på ca 800 kr och man kan som kund välja att antingen ta sina egna mått online eller besöka företagets showroom för måttagning och konsultation. 

Vad vi tycker har gjort att företaget stuckit ut positivt på marknaden är framför allt deras skjortkragar och precisionssäkerhet i måtten. Det rör sig som de flesta säkert förstår inte om några handsydda moment i den här prisklassen men man erbjuder istället fina tyger från flera erkända italienska väverier. 

Just skjortkragarna har varit något som vuxit sig allt starkare med den omåttligt populära Formal Button Down som har en lite mer generös krage med fint rull. Även mer klassiska kragar så som High Spread och Turndown är trevliga alternativ med en estetik man normalt hittar i en dubbelt så hög prisklass. 


I höstas lanserade man för första gången en Overshirt dvs en skjortjacka med dubbla fickor och en flanellkvalitet i två färger. För våren vidareutvecklar man denna produkt och lanserar två versioner i ett grövre linnetyg med borstad yta. Personligen känner vi att sommarhalvåret är precis den period när en Overshirt gör sig bäst och här kommer en linnekvalitet verkligen till sin rätt. 

 

Vårens nyheter från Shirtonomy
Nya linnekvalitén i nyanserna Champagne och Tobacco.

Nästa stora nyhet för säsongen är introduceringen av Seersucker eller Bäckebölja som det heter på svenska. Detta klassiska sommartyg har varit en av de största trenderna vi sett de senaste åren med allt ifrån kostymer till skjortor i företagens kollektioner. Seersuckertygerna finns i vitt samt de fyra randiga versionerna gröntrosaljusblått och vinrött. Shirtonomy har även förstärkt kollektionen av linnetyger med de blå nyanserna Sky och Portofino samt svart som ser förvånansvärt bra ut. 

Företaget producerade en mindre lookbook tillsammans med fotograf Milad Abedi där man illustrerar alla säsongens nyheter. 


 

Vårens nyheter från Shirtonomy
Seersucker är ett perfekt material för att avdramatisera en formell vit skjorta. På avstånd ser materialet ut som vilken skjorta som helst men när man kommer nära blir den bubbliga texturen synlig.
Vårens nyheter från Shirtonomy
Overshirt i Champagne linen på ett dressat sätt med skjorta i vit Seersucker, slips och ljusa sommarbyxor. (även översta bilden)
Vårens nyheter från Shirtonomy
Samma modell men i Tobacco linen
Vårens nyheter från Shirtonomy
Nya nyansen Portofino.
Vårens nyheter från Shirtonomy
Vårens nyheter från Shirtonomy
Fyra färger av Seersucker.
Vårens nyheter från Shirtonomy

Foto: Milad Abedi

Dela på Facebook
Tweeta