Vårens nyheter från svenska Myrqvist

Intresset för randsydda skor i den lägre prissegmentet verkar vara fortsatt stort bland er läsare. Ett av våra svenska varumärken som valt att fokusera på just det här området är Myrqvist. Ett företag som startade med fokus på skovård, växte till accessoarer och är nu främst förknippade med sin kollektion av randsydda skor. För våren har man lanserat flera nyheter som vi tittat närmare på.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-02-28 09:17  |  Lästid: 3 minuter
Vårens nyheter från svenska Myrqvist

För er som inte känner till Myrqvist sen tidigare så har deras satsning på skor varit lite av en framgångssaga. Mn började med en kickstarter-kampanj 2016 som överträffade alla förväntningar och slog den önskade summan på 100 000 kr med närmare 600 000 kr. Till en början låg produktionen i Vietnam och man erbjöd en ganska smal kollektion av oxfords för 2 000 kr. I takt med att verksamheten växte flyttade produktionen först till Indien för att sedan ett par år nu ske i Portugal. 

Flera av företagets modeller har funnits med sen starten men det har också tillkommit många nya i utbudet. I höstas kunde ni t ex läsa om företagets satsning på en rad ledigare modeller så som derbys och kängor i mocka och grainskinn. 

För våren lanserar man en helt ny tolkning av sina loafers där bl a modellen Smögen som är en Pennyloafer fått en ny mer rymlig läst och produceras i fyra olika utföranden. Lästen har en mjukt fyrkantig tå och modellen kommer i mörkbrun och mörkblå mocka samt mörkbrunt och svart kalvskinn. 


Smögen lanserades officiellt 26 februari i såväl företagets webshop som butik på Grev Turegatan 46 i Stockholm. 

 

Vårens nyheter från svenska Myrqvist
Modellen Smögen är en pennyloafer i fyra utföranden med lädersula och den nyutvecklade lästen med något högre insteg och generösare passform.
Vårens nyheter från svenska Myrqvist
Versionen i mörkblå mocka är ny för säsongen.

Vårens andra släpp är tasselloafern Mölle som även den har en nyutvecklad och mer generös läst men här med en rund tå. Mölle produceras även den i fyra versioner där två nyanser av brun mocka kompletteras med svart och brunt kalvskinn. Mölle kommer finnas tillgänglig för försäljning från 5:e mars. 

 


Vårens nyheter från svenska Myrqvist
Modellen Mölle är en tasselloafer med rund tå, lädersula och fyra olika versioner.
Vårens nyheter från svenska Myrqvist
Detaljbild på modellen i polo suede.

"Sedan vi började tillverka loafers så har vi märkt en större efterfrågan på en något bredare passform och högre insteg. Det är kul att kunna gå våra kunder till mötes och nu erbjuda en uppdaterad läst som vi tror kan nå till ut till flera rent passformsmässigt men även estetiskt." – Säger Myrqvists Grundare, Sebastian Öhrn.

Sist men inte minst lanserar man en uppdatering av sin tredje loafermodell Fårö som är en så kallad String Loafer som även den kommer på den uppdaterade runda lästen likt Mölle och i nyansen Chestnut suede. Modellen kommer finnas till försäljing från 12 mars. 

 

Vårens nyheter från svenska Myrqvist
Stringloafern Fårö på den nya runda lästen i Chestnut suede.

Alla loafers ur företagets utbud kommer ligga på 1 999 kr och vara tillgängliga i såväl butik som på företagets hemsida.


 

Dela på Facebook
Tweeta