Vårens nyheter hos Skoaktiebolaget

En av världens främsta butiker för kvalitetsskor är baserad i Stockholm. Vi talar om svenska Skoaktiebolaget och idag tittar vi närmare på vårens utbud.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2020-03-02 09:23  |  Lästid: 3 minuter

För den stil- och skointresserade är Skoaktiebolaget knappast någon nyhet. Sen butiken slog upp dörrarna i den lilla lokal på Humlegårdsgatan för ca åtta år sedan har mycket hunnit hända. Den lilla lokalen kan ha uppfattats som blygsam men verksamhet har sedan starten stoltserat med varumärken i absolut världsklass så som Edward Green, Gaziano & Girling, John Lobb och Saint Crispin´s. Verksamheten växte så det knakade och butiken flyttade efter bara några år in i sina nya lokaler på Nybrogatan. Varumärken har kommit och gått i utbudet men nivån på såväl service och kvalitet har varit genomgående sen starten.

En av butikens största milstolpar var när man under våren 2018 lanserade sitt eget varumärke Löf & Tung. Namnet kom från företagets grundare Patrik Löf och Daniel Tung och består av randsydda kvalitetsskor producerade i Spanien helt efter butikens önskemål. Man har på bara några år tagit fram mer än en handfull olika läster och en imponerande kollektion som sträcker sig från lediga loafers till grövre kängor.

Utöver Löf & Tung är det framför allt varumärkena Enzo Bonafé, John Lobb och Saint Crispin´s som dominerar vårens nyheter. Butiken lanserar även ett helt nytt varumärke som presenteras inom kort.

En avdelning i butikens utbud som ofta glöms bort är den imponerande accessoardelen som domineras av slipsar, näsdukar, strumpor och bälten från specialister så som EG Capelli, Rubinacci och Sozzi.

Vi har tittat närmare på vårens utbud och hittat ett par intressanta modeller.

Enzo Bonafé - Horsebit Loafer

Modellen Horsebit loafers har smugit fram som en av de tydligaste trenderna inom klassiskt herrmode och förknippas kanske främst med Gucci men här hittar vi versionen i en brun mockamodell från Enzo Bonafé.

Löf & Tung - Ballard

Senaste modellen från egna varumärket Löf & Tung är en så kallad Lazyman i modellen Ballard. Den kännetecknas av en imiterad oxfordsnörning med elastiska sidor som kombinerar estetiken av en oxford med känslan av en loafer.

Löf & Tung - Danny Sportif

Förra året lanserade man en serie av ledigare skor och sneakers inom varumärket Löf & Tung. Vår favorit är den avskalade och klassiska vita sneakern Danny.

Enzo Bonafé - Full Strap Cordovan Loafer

Enzo Bonafé gör några av världens finaste loafers och här hittar vi en av säsongens mest exklusiva versioner i Cordovan med handrandsydd konstruktion.

Löf & Tung - Scott Cordovan

Om man är intresserad av Cordovan men inte har möjlighet att betala över 10 000 kr så har den egna linjen Löf & Tung flera mer prisvärda alternativ av det exklusiva materialet. Här i en klassisk derby i mellanbrunt.

Utöver nya modeller av skor hittar vi även flera spännande nyheter bland företagets accessoarer.

Den perfekta nyckelringen för skoentusiasten i form av ett par tassels.
Ofodrade handskar i Carpincho från svenska Hestra.
Fantastiska paraplyer från italienska Francesco Maglia
Dela på Facebook
Tweeta