Vårig Trunk Show hos Engelska Herr i Malmö lördag 10:e mars

Av naturliga skäl domineras vår nyhetsrapportering och eventbevakning av vad som sker i Stockholm. Vi gör dock vårt bästa för att täcka andra delar av landet också när något intressant dyker upp. Denna helg är fallet så då Engelska Herr i Malmö lördagen den 10:e mars har en vårinspirerad Trunk Show med tre olika märken närvarande i form av den brittiska (sol)glasögon tillverkaren Kirk Originals, franska doftmärket Eight+Bob samt vår svenska lyxtrainers tillverkare C.QP.

Olof Nithenius  |  Publicerad 2018-03-06 09:01  |  Lästid: 3 minuter
Vårig Trunk Show hos Engelska Herr i Malmö lördag 10:e mars

Engelska Herr som enligt mig utgör en av södra Sveriges absolut främsta butiker för dressat mode säljer sedan tidigare dessa tre märken. Nu till helgen erbjuds dock en liten extra touch med representanter från både Kirk Originals och C.QP på plats i butiken.

 

Vårig Trunk Show hos Engelska Herr i Malmö lördag 10:e mars
Ett urval av sneakers från svenska C.QP.

I fallet med C.QP som erbjuder en trainer i samma klass som Common Projects och vissa andra aktörer i den lyxiga och ack så populära genren minimalistiska trainers. C.QP har framförallt ett väldigt intressant utbud av modeller i mocka som känns intressanta att bära och matcha med en i övrigt dressad klädsel. Trots att märket är svenskt är en av frontfigurerna sedan en tid italienaren Alessandro Agazzi. Denna i Menswear-krestsar rätt så kända namn är kommer att närvara vid eventet och hjälpa till med MTO-beställningar för den som så önskar.


 

Vårig Trunk Show hos Engelska Herr i Malmö lördag 10:e mars
Alessandro Agazzi

Även vad gäller brittiska Kirk Originals så kommer en representant från detta übercoola märke att närvara både för att guida i det befintliga utbudet samt om man önskar specialbeställa någon modell. Detta märke tycker jag personligen är väldigt intressant på flera sätt. För det första älskar jag att de använder James Jonathan Turner som modell. En av världens kanske mest fotogeniala personer som ser löjligt bra ut som modell. Han vurmar för 40-60-tals stil privat och är som klippt och skuren för Kirk Originals retrodoftande bågar. Märket i sig startades redan 1919 i London som en glasögontillverkare fokuserad på optiska bågar. Under 50-60-talet var de oerhört populära i London. Märket heter ursprungligen Kirk Optical Company.

Hur dagens Kirk Originals kom till är intressant i sig. På 90-talet hittade man en hel låda med nya modeller från 50-60-talet som började att säljas i London med stor framgång då det inte gick att få en mer autentisk retrolook än äkta deadstock. När de började ta slut bestämde man sig för at börja producera nya glasögon med samma look och av yttersta kvalitet. Idag sker tillverkningen i England, Frankrike och Italien.

Vi skulle kunna fylla metervis med text genom att rabbla alla stilfulla brittiska kändisar de senaste 60 åren som synts i ett par Kirk.


 

Vårig Trunk Show hos Engelska Herr i Malmö lördag 10:e mars
Modellen Harvey från Kirk Originals.
Vårig Trunk Show hos Engelska Herr i Malmö lördag 10:e mars
James Jonathan Turner i ett par Kirk Originals.

Avslutningsvis är det doftmärket Eight+Bob som närvarar vid detta event. Jag har tidigare skrivit om detta märke här på Manolo. Jag byggde då upp hela texten på den historia som företaget själva berättar och marknadsför och som bygger på familjens egen berättelse som berättats vidare genom åren. Doften enligt märket har skapats av en fransk aristokrat på 30-talet vars vägar korsats av ingen mindre än JFK. Den unge amerikanen som ej ännu var president skulle då ha fattat tycke för doften och tagit med sig den till USA. Den skulle senare varit så pass populär att han enligt storyn skickat ett brev till den franske aristokraten och bett om 8 flaskor till och en år åt "Bob", som då skulle vara hans bror Robert "Bobby" Kennedy. Hur som haver erbjuder de intressanta franska dofter som passar en stilintresserad man väl.

 

Vårig Trunk Show hos Engelska Herr i Malmö lördag 10:e mars
Fem olika dofter från Eight & Bob.

Eventet är alltså nu på lördag den 10:e mars mellan klockan 12-17 hos Engelska Herr på Djäknegatan i Malmö där både tilltugg och mycket stil utlovas.


 

Vårig Trunk Show hos Engelska Herr i Malmö lördag 10:e mars
Gordon Ritchie från Kirk Originals.
Dela på Facebook
Tweeta