Vi summerar stilen från Oscarsgalan 2020

Natten till måndag gick den 92:a upplagan av den prestigefyllda Oscarsgalan eller Academy Awards och vi tittade närmare på hur männen gick klädda.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2020-02-13 09:20  |  Lästid: 3 minuter

Skådespelare och kändisar ur filmindustrin har historiskt sett varit några av de mest inflytelserika när det handlar om manlig stil. Ta bara exempel som Cary Grant, Clark Gable, Steve McQueen eller Paul Newman; stilikoner som än idag inspirerar män kring hur de skall klä sig.

Dagens Hollywood-elit känns mer tveksam. I en tid när ytterst få stjärnor klär sig själva och deras val av smokings snarare känns som marknadsföringsaktiviteter än ett uttryck för personlig stil kan det vara svårt att känna sig riktigt inspirerad. Behovet av att sticka ut med kreativa tolkningar av en klassisk klädkod går så långt att man ofta förlorar hela grundidén kring vad “Black Tie” faktiskt handlar om. Allt från svarta skjortor med färdigknuten fluga till smoking med slips eller sneakers. Självklart finns det undantag och vi har valt att lyfta fram ett antal personer som vi tycker lyckades sticka ut på ett positivt sätt i skaran.

Disney VD Bob Iger var enligt oss en av de bäst klädda på galan med en klassiskt smoking med spetsiga slag.
(Photo by Amy Sussman/Getty Images)
Dennis Gassner var en av få som lyckades addera en personlig prägel till sin smoking utan att tappa elegansen. (Photo by Amy Sussman/Getty Images)
Alfie Allen känd från Game of Thrones i en välsittande smoking med sjalslag och en snyggt knuten fluga. (Photo by Amy Sussman/Getty Images)
Colin Jost och Scarlett Johansson höll stilen (Photo by Steve Granitz/WireImage)
Brad Pitt som tog hem en Oscar för bästa manliga biroll bar en välsittande smokingjacka i sammet. (Photo by Amy Sussman/Getty Images)
Netflix Chief Content Officer Ted Sarandos i midnattsblå smoking. (Photo by Kevin Mazur/Getty Images)
Artisten JR i en buteljgrön dubbelknäppt smokingjacka tillsammans med Mathieu Kassovitz. (Photo by Amy Sussman/Getty Images)
Excentriske regissören Spike Lee valde att hylla tragiskt bortgångna Kobe Bryant genom att sy fast basketstjärnans nummer på sin LA Lakers-inspirerade Smoking. (Photo by Steve Granitz/WireImage)
Dela på Facebook
Tweeta