Videotips – Reference Points: Rolex Submariner

Vi har tidigare bjudit på videotips kring Cartier Cintrée och idag är det Rolex Submariner som analyseras i Hodinkees eminenta videoserie Reference Points.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-08-07 09:20  |  Lästid: < 1 minuter

Få, om någon publikation skapar bättre klockrelaterat innehåll än amerikanska Hodinkee. Från att ha varit grundaren Ben Clymers passionsprojekt och blogg har man vuxit till att idag vara en av världens högst ansedda publikationer. Hodinkee bevakar allt från nyhetsnotiser till djupgående artiklar om vintage eller auktionsmarknaden och dagens videotips fokuserar på en av industrins mest ikoniska klockmodeller. Vi pratar om Rolex Submariner som introducerades på Baselmässan 1953 och sen dess vuxit till en av klockindustrins populäraste och mest igenkända klocka.

Hodinkees managing editor Stephen Pulvirent sitter ner med vintagekonnässören och Eric Wind som förklarar Submariners historia från den första generationen utan kronskydd, via de fyrsiffriga referenserna med matt tavla till början av den generation där safirglas introduceras.

Stephen Pulvirent från Hodinkee tillsammans med Eric Wind.

För den som gillar klockor i allmänhet och vintage i synnerhet är detta en fantastisk video där man får möjlighet att studera de små men inte sällan avgörande skillnaderna mellan olika referenser. Inte nog med det, man får även möjlighet att se ett utbud av samlarklockor i absolut toppskick inom samma modellserie.

Dela på Facebook
Tweeta