Videotips – Stiljournalens YouTube-kanal

Fredrik af Klercker från den populära podcasten Stiljournalen leder oss igenom alla stilmässiga tvivel via Stiljournalens egen YouTube-kanal.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2020-02-26 10:04  |  Lästid: < 1 minuter

Om man är intresserad av manlig stil i allmänhet och klassisk sådan i synnerhet känner man säkert till namnet Fredrik af Klercker. Tillsammans med sin parhäst Filip Strömbäck driver de podcasten Stiljournalen där de varje vecka pratar stil ur ett såväl klassiskt som historiskt perspektiv. Utöver podden så har framför allt Fredrik tagit fram en rad filmer och videos på Stiljournalens egen YouTube-kanal. Det handlar om klassiska ämnen som smoking, frack och slips men även en detaljerad process kring hur man syr upp en skräddad- eller måttsydd kostym. Oavsett område får man en detaljerad beskrivning av Fredriks egna åsikter på området samt historiken bakom plaggen.

En grundläggande genomgång kring hur konsultationen kring en måttsydd kostym kan gå till på Le Grand Atelier.

Även inslag så som slipsens olika utföranden och historik avhandlas där alternativ så som stickade, printade och randiga sådana. Varför skall man bära de sistnämnda med stor försiktighet och hur kan man kombinera en stickad slips på bästa sätt?

Dela på Facebook
Tweeta