Viola Milano lanserar ny hemsida

Nu i veckan lanserade det intressanta accessoarmärket Viola Milano en ny hemsida. Förutom ett ansiktslyft så har de adderat massor av nya intressanta produkter i det redan goda sortimentet. Idag vill vi visa ett axplock av våra favoriter från detta snabbväxande företag.

Olof Nithenius  |  Publicerad 2016-03-03 10:06  |  Lästid: 3 minuter
Viola Milano lanserar ny hemsida

Viola Milano grundades 2011 efter resor runt omkring i Italien. De svenska grundarna till märket Tom och Frederik hämtade inspiration från den välskräddade Italienska livsstilen och de började i liten skala att sälja handgjorda slipsar. I samband med lanseringen online så började de även med armband, en produkt som låg väldigt rätt i tiden rent tajmingmässigt och som växte enormt för dem och kom att bli oerhört populära. Framförallt i sociala medier och bland personer med intresse för kvalitetsklockor så spreds bilder där fina ur kombinerades med företagets armband. Det är dock slipsar, scarfs och pochetter som blivit deras signum och det företaget står för idag. 

 

Viola Milano lanserar ny hemsida
Exempel på en smakfull matchning av armband och slips till kavajen.

Vi fick en pratstund med Tom och han är noga med att betona att de inte är intresserade av att bara sälja en produkt utan de säljer och förmedlar en livsstil. De vill ge män världen över möjlighet att ta del av denna livsstil som företaget så passionerat brinner för.


Deras egen hemsida har växt enormt men även återförsäljarleden växer så det knakar. De har idag 8 stycken agenter runt om i världen och ungefär 125 återförsäljare. I sen tid har de även fått ett stort internationellt erkännande genom att bland annat New York Times weekend magazine och Bespoke magazine har lyft fram dem som en av världens främsta slipstillverkare vid sidan av företag som Kiton, Drakes London, Petronius etc.

Sedan en tid tillbaka sker all produktion av slipsar, näsdukar och scarfs i en fabrik i södra Italien som de kontrollerar helt genom ett partnerskap. Tygerna kommer från England och Como i norra Italien.

 

Viola Milano lanserar ny hemsida
Marinblå handrullade slipsar producerade i södra Italien.
Viola Milano lanserar ny hemsida
Virkade slipsar med V-avslut.

Under 2015 gick företaget igenom en del förändringar. Som nämnts ovan ingicks ett partnerskap beträffande produktionen. En av grundarna lämnade även företaget som drevs vidare av Tom. I samband med detta anslöt sig Vincent till företaget. Han hade då jobbat 15 år för Oger som är Nederländernas och en av Europas största lyxkedjor för manligt mode. Tom och Vincent driver verksamheten från huvudkontoret i Amsterdam men lägger mycket av sin tid på plats i Italien.


Fokus nu ligger på den nya hemsidan och en rad intressanta lanseringar under våren och sommaren. Bland annat kommer inom kort handgjorda skjortor från Neapel samt en bespoke-tjänst på hemsidan.

 

Viola Milano lanserar ny hemsida
Handrullade randiga grenadineslipsar.

Den nya sidan är förutom de fina produkterna väl värd ett besök för den som är instresserad av välklätt mode. De har en del som heter The Journal och som har en rad intressanta intervjuer samt bilder på tidlösa stilikoner som alla inspirerar företaget.

Det skall bli spännande att följa detta svensk/holländsk/italienska företag i deras utveckling och strävan mot att bli ansedda som en av världens främsta slipstillverkare.


Viola Milano lanserar ny hemsida
En av Viola Milanos största återförsäljare är Pauw Mannen i Holland. Här har man för butikens vårkampanj kombinerat en Polka dot -slips från Viola Milano till kashmirkavaj från Cesare Attolini.
Dela på Facebook
Tweeta