Webshopstips inför våren

I helgen satt jag och surfade runt lite bland diverse olika webshopar för att dels kolla in lite nyheter inför våren och dels för att jag är på jakt efter en näsduk i bomullsblandning samt ett litet paraply som passar i min totebag. Jag fastnade då hos London Undercover och Drake´s London. Visst hittade jag det jag ville ha, men problemet var att jag hittade en faslig massa saker jag inte visste innan att jag ville ha.

Olof Nithenius  |  Publicerad 2017-03-02 08:15  |  Lästid: 4 minuter
Webshopstips inför våren

Båda dessa märken har utökat sitt utbud med riktigt fina produkter och breddat sortimentet. Idag tänkte jag lyfta fram mina favoriter av dessa som hade gjort sig väldigt bra i vår, och nästa vår också för den sakens skull eftersom det är tidlöst och av bra kvalitet. 

London Undercover har vi nämnt vid ett par tillfällen tidigare som den specialist på paraplyer som de är. De tillverkar dessa i London och har en modern approach samt gjort en del intressanta samarbeten. Deras lilla butik i östra London har ett tag haft en del annat som kompletterat utbudet av paraplyer. En del av dessa saker finns även online och kan sammanfattas som klassiskt, välgjort och brittiskt. Deras regnrock som ofta säljer slut fort är handgjord i England och finns i tre färger. De har även en del väskor i kanvas som även de görs i England. Skall man lyfta fram någon så är deras totebag i marinblått med läderhandtag för strax över tusenlappen ett direkt fynd! Vid sidan om detta finns lite slipsar, näsdukar och bälten. Utbudet är inte så stort med genomtänkt och framförallt prisvärt.

 


Webshopstips inför våren
Totebag i mörkblå kanvas med läderdetaljer från London Undercover.
Webshopstips inför våren
Kortare Mac som produceras i Storbritannien för London Undercover.

Drake´s London är välförtjänt ganska vanligt förekommande hos oss här på Manolo. En sak är att deras handgjorda egna produkter som tillverkas i fabriken mitt i London är ruskigt välgjorda. Det finns dock många som kan göra bra slipsar och näsdukar. Det som gör att märket sticker ut är deras vilja att utvecklas och sätta klassiska produkter som slips och näsduk i ett intressant sammanhang som gör att de känns bärbara även 2017 och framåt när den allmänna dresscoden känns mer och mer ledig.

En sak som blir extra påtaglig är också företagets vilja att driva egen försäljning, både online och i de egna butikerna i London och New York. Vi skulle inte vara förvånade om det poppar upp fler egna butiker i framtiden.

Detta märks också på deras utbud då det för varje säsong som går kommer in nya produkter som säljs endast i deras egna butiker. Det rör sig om kläder med deras eget märke samt ett antal samarbeten med noga utvalda märken och tillverkare vars produkter kompletterar Drake´s eget utbud idag och som syftar till att vara med och skapa en fullständig "Drake´s look" från topp till tå.

Det är just dessa nya plagg och samarbeten som jag fastnade för när jag surfade runt i deras webshop. På skofronten är det framförallt ett antal modeller från Alden i mocka och cordovan som säljs. Detta kompletterar de med två seglarskor från New England Outerwear samt en känga från Paraboot.


 

Webshopstips inför våren
Mockaloafers från Alden för Drake´s.

Sedan de för några år sedan köpte skjortfabriken Cleeve i England så har utbudet av skjortor öket plus att de har utvecklat en bra modell av det plagg man kan kalla överskjorta och som blivit väldigt populär i sen tid. Nu i vår är det varianter i linne eller lineblandningar som sticker ut och ökar ha-begäret.

I vintras skrev Tony Sylvester här på Manolo om sin relation till den vaxade militärjackan D-43 som Drake´s för första gången gjort. Nu i vår släpper man samma jacka fast i linne och även den tillverkad i Skottland.

Annars är det sådant som jag kallar smått och gott som sticker ut på accessoarfronten. Det är läderprodukter som bälten, necessär och plånbok, pennor från tyska Kaweco samt lite lapelpins från Codis Maya.


 

Webshopstips inför våren
Drake´s D-43 jacka men nu i linne för våren. (även översta bilden)
Webshopstips inför våren
Linneskjorta i denimblå nyans från Cleeve som sen ett par säsonger ägs av Drake´s.
Webshopstips inför våren
Bälte i bridle leather från Drake´s.
Webshopstips inför våren
Penna från tyska Kaweco.

De vanliga sakerna som näsdukar, slipsar och scarfs kommenterar jag inte idag. För de är lika bra som vanligt, eller kanske lite bättre… För det märks att Drake´s satsat lite extra i år nu när de fyller 40 år.

 

Dela på Facebook
Tweeta