Maria Nilsdotters nya smyckesbutik är som att kliva in i en lyxig och psykedelisk snedtripp

En mörk, exklusiv och stämningsfull smyckesbutik för både män och kvinnor – King har inspekterat Maria Nilsdotters nya flaggskeppsbutik i Stockholm.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2022-06-03 11:57  |  Lästid: 3 minuter

Med andra smyckesvarumärken som Tiffany & Co, Cartier och All Blues precis runt hörnet var Maria Nilsdotter i gott sällskap när hon i torsdags slog upp dörrarna till sin nya flaggskeppsbutik på Mäster Samuelsgatan 3 i centrala Stockholm.

King var på plats under invigningen av den 120 kvadratmeter stora butiken och klev in i en smått surrealistisk värld präglad av mörkt trä, gulddetaljer och mytologiska sagoinslag med inspiration av nordisk natur.

– Jag ser mina smycken som delar av en berättelse. Idén med vår nya flaggskeppsbutik är att skapa en fysisk upplevelse av ett magiskt, parallellt universum. Det är en plats för drömmar och uttryck, där man kan hitta skatter som speglar ens inre väsen och gåvor som symboliserar känslor, minnen eller personer, säger Maria Nilsdotter.

Under arbetet med butiken har Maria Nilsdotter jobbat tillsammans med inredningsdesignern Daniel Östman och arkitekten Jonas Hultman för att fånga essensen av varumärket. Den skräddarsydda interiören karaktäriseras av överdrivna proportioner där möbler, dörrar och detaljer är uppskruvade för att motsvara dimensionerna av ett sagoland där perspektiv, tid och rum förvrängs.

– Visionen för alla våra butiker är att låta en besökare kliva rakt in i sagan. Med den nya flaggskeppsbutiken tar vi det ännu längre, fortsätter Maria Nilsdotter vars senaste kollektion Mio in the Land of Faraway var en hyllning till Astrid Lindgren-sagan Mio Min Mio. Tidigare har hon även samarbetat med Kings omslagsman Alexander Abdallah.

Baserat på Maria Nilsdotters egna akvarellskisser har väggarna dekorerats med en handmålad mörk stjärnhimmel i ett rum, medan ett annat pryds av väggreliefer av flygande gotiska figurer. Smyckena visas i vitrinskåp av svensk alm runt en fullskalig skulptur av ett träd.

– Jag hoppas att alla kommer känna att detta är ett varmt, välkomnande universum där man kan ta sig tid att utforska våra kollektioner och historierna bakom dem. Det är den största, mest inspirerande och spännande plats vi någonsin skapat, säger Maria Nilsdotter.

Maria Nilsdotter tog examen i smyckesdesign på prestigeskolan Central Saint Martins i London 2007 och grundade hon sitt självbetitlade varumärke samma år. Den nya butiken öppnade den 2 juni på Mäster Samuelsgatan 3 i Stockholm.

Dela på Facebook
Tweeta