Marimekko gör sportkollektion tillsammans med Adidas

Finskt-tyskt sportmode till sommaren.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2021-05-31 10:26  |  Lästid: 2 minuter

Det finska företaget Marimekko firar sjuttio år i år, och gör det i stor stil. Tillsammans med sportjätten Adidas har man tagit fram sin första sportkollektion där tanken har varit att kombinera Marimekkos djärva mönster med tyskarnas kunnande inom tekniska material.

– Vi är oerhört glada över att kunna presentera vår kapselkollektion med adidas, särskilt under ett år när vi firar Marimekkos 70-årsjubileum. Sedan 1951 har Marimekkos syfte varit inriktat på att berika människor, och denna kollektion ger detta uppdrag liv på ett helt nytt, överraskande men ändå så naturligt sätt. Marimekkos djärva och distinkta tryck passar adidas innovativa sportkläder perfekt – den här funktionella men lekfulla kapseln syftar till att utlösa glädjen av utforskningen i vardagen. Vi hoppas att adidas x Marimekko-kollektionen kommer att inspirera många, säger Tiina Alahuhta-Kasko som är VD på Marimekko.

Debutkollektionen innehåller två av Marimekkos klassiska mönster och inkluderar plagg anpassade för simning, cykling, träning och det som i viss folkmun kallas för en aktiv livsstil.

– I och med att jag föddes i Finland har jag vuxit upp med Marimekko och har alltid hållit deras design nära mitt hjärta. Möjligheten att samarbeta med dem, ett varumärke som delar samma värden för att kombinera funktionalitet och stil medan de använder mer hållbara material och metoder, kändes som en sådan spännande och naturlig möjlighet. Kollektionen sträcker sig över flertalet sporter och utomhusaktiviteter och kombinerar verkligen det bästa av vår expertis inom sportprestanda, med Marimekkos djärva och lekfulla tryck. Det är en iögonfallande kollektion som är utformad för att inspirera den inre utforskaren i alla, säger Josefine Åberg som arbetar som designchef på Adidas.

Adidas x Marimekko-kollektionen kommer att finnas tillgänglig från och med den 1 juni på adidas.com, marimekko.com, och i utvalda butiker.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-05-31 10:26