McConaughey blev snuvad på huvudrollen i ”Titanic”

Matthew McConaughey kunde ha spelat huvudrollen i Titanic. Här är anledningen till varför det blev Leonardo DiCaprio istället.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-11-05 14:01  |  Lästid: 2 minuter

 

 

Matthew McConaughey som Jack Dawson i James Camerons monstersuccé Titanic ? Det är något man vid det här laget kan ha svårt att föreställa sig. Men faktum är att det en gång i tiden var nära verklighet, att vi skulle få se Texashunken i den eftertraktade rollen istället för Leonardo DiCaprio.

Nyligen berättade McConaughey i Hollywood Reporters podcast ”Awards chatter” att han blev helt förkrossad när han fick veta att han inte fått rollen.

– Jag ville verkligen ha den. Gjorde audition med Kate Winslet och gjorde det bra. Gick därifrån ganska säker på att jag hade det hemma. Fick inte rollen, säger han i podcasten, enligt Svenska Dagbladet.

McConaughey blev snuvad på huvudrollen i
Matthew McConaughey och Jodie Foster under inspelningen av ”Contact” 1996. Ett år innan ”Titanic” släpptes på bio.

I stället gick rollen i storfilmen förstås till Leonardo DiCaprio. Kate Winslet har även hon i en tidigare intervju sagt att McConaughey var filmbolagets förstahandsval, men att filmregissören insisterade på att få just DiCaprio.

Filmen Titanic hade premiär 1997 och kammade hem hela elva Oscarsvinster. Fram till 2010 hade filmen även spelat in mer pengar än någon annan tidigare. Numera är den endast slagen av Avatar i den kategorin.

I vilket fall som helst kan man konstatera att det ändå gick ganska bra för McConaughey, som exempelvis vann en Oscar för sin huvudroll i Dallas Buyers Club 2013. Där var han i alla fall ett steg före DiCaprio som två år senare vann sin första Oscarstatyett för sin prestation i The Revenant 2015.Dela på Facebook
Tweeta