Michael Fassbender: ”Alicia är oerhört målmedveten”

Hollywoods hårdaste skådis Michael Fassbender om fördelarna med att flyga SAS, familjemyset med Alicia Vikander och förkärleken för det svenska folket.

Niklas Natt och Dag  |  Publicerad 2016-12-19 08:37  |  Lästid: 2 minuter
Michael Fassbender:
King möter Michael Fassbender. Foto: Getty Images

Vikander och Fassbender – någon putslustig ordvrängare borde göra en insats och skapa ett Brangelina/Tomkat-artat samlingsnamn här, för man anar potentialen – blev ett par först i samband med en filminspelning, The Light Between The Oceans, som i retrospektiv känns som ett enda stort upplägg för att jaga de unga tu i varandras armar: De tvingades bo ensamma tillsammans i ett avlägset fyrtorn i en månads tid, med dagliga romantiska scener mot varandra omringande av spektakulär natur. Det känns lite som om Michael kunnat bli lika kär i John Goodman under de omständigheterna.

– Alicia är oerhört målmedveten, och väldigt modig, vilket gör att hon inte är rädd för att ge allt och testa gränserna, vilket alltid innebär en risk för att saker och ting inte fungerar som de ska. Hon är väldigt intuitiv, väldigt exakt och väldigt rakt på sak.

Michael Fassbender:
Alicia Vikander och Michael Fassbender. Foto: Getty Images

Paret har varit legendariskt hemlighetsfulla om sitt förhållande och varken gett paparazzi eller skvallerjournalister mycket att glädjas åt. Till stora galor har de rent av undvikit att gå som par, för att slippa fotograferas gemensamt och ta ställning till utropade frågor från samlade pressuppbådet. Undantaget från regeln kom då Alicia vann sin Oscar för Bästa kvinnliga biroll i The Danish Girl och stannade till vid Fassbenders säte för att kassera in en snabb men hjärlig gratulationskyss.


– Jag var så glad för hennes skull. Jag var inte orolig, men man vet ju aldrig hur det kommer att gå på förhand. Jag trodde på henne hela tiden, det blev en fantastisk kväll tillsammans med henne och hela hennes familj, och jag hade turen att få vara med. Mycket minnesvärt.

Kan du tänka dig att recensera svenskarna som folkslag i kraft av dina erfarenheter?

– Ni är fantastiska på att göra popmusik, det är ett välkänt faktum. Svenskar är bra på att berätta historier, men också på att lyssna. Alicia är inte den enda svenska skådespelare jag arbetat med, jag har ju dessutom spelat mot Rebecca Ferguson, och alla jag mött har varit extremt snabba på att tillägna sig dialekter som de inte är vana vid. Sverige måste vara bättre på det än något annat icke-engelsktalande land i Europa. Jag misstänker att hemligheten är era extra vokaler, som liksom låter sig användas i andra språk. Så sammanfattningsvis: bra människor, roliga och rättframma.

Läs hela intervjun i nya numret av King. Ute i butik nu.


Michael Fassbender:
King nr 1, 2017.

Dela på Facebook
Tweeta