Modechefen: 5 goda råd när du köper sneakers

Kings modechef delar med sig av sina lärdomar inom mode och stil.

 |  Publicerad 2017-04-19 07:56  |  Lästid: 3 minuter

01. Alla passar i sneakers

Jepp, så är det. Det handlar bara om att hitta just din typ av sneakers. Det finns minst ett par sneakers för alla, oavsett ålder, plånbok eller klädstil. Är du fortfarande tveksam? Okej, men fortsätt läsa i så fall. Råden vänder sig framför allt till dig som av någon anledning intalat dig att sneakers inte passar just dig. Eller, ännu värre, fått för dig att dessa skor enkom är avsedda för sport.

02. Klassiskt är …klassiskt


Det är inte raketforskning: Klassiska sneakers är klassiska av en anledning. Är du osäker på vad som känns coolt eller vad du passar i bör du satsa på just en klassiker. Fem stycken som de allra flesta män ser snygga ut i är: 

1. Adidas "Stan Smith" 

2. Converse "Jack Purcell"

3. Vans "Slip-On"


4. New Balance "576"

5. Nike "Air Max".

03. Välj modell efter tillfälle

Sneakers passar till de flesta tillfällen, med två möjliga undantag: Bröllop och begravning. Klädmässigt så kan variation verkligen förnöja. En mer sportig variant kan exempelvis vara ett utmärkt alternativ  till en sober helsvart outfit med mockajacka och bomullsbyxor. På samma sätt kan ett par dressade varianter i mocka vara snyggt till shorts och en T-shirt under varma dagar. 


04. Satsa på sobert och platt

Om du tycker att många sneakers känns för färgglada och sportiga till din övriga stil så satsar du på en mer sober och platt variant. Med "platta" sneakers åsyftas alltså varianter med en platt och mer dressad sula. Färger att satsa på till en mer dressad stil är alltifrån beige via grått till brunt och blått. 

05. Sköt om dina sneakers

Har du plöjt ner flera tusenlappar i ett par sneakers så ska du naturligtvis sköta om dem på samma sätt som ett par dressade skor. Är skorna i skinn eller mocka så impregnerar du dem. Sulan kan med fördel torkas av med en fuktig trasa efter användning. Är dina sneakers redan hårt åtgångna så investerar du i ett par nya skosnören och ett rengöringspaket, förslagsvis från utmärkta Jason Markk.


Fem klassiska sneakers: 

Modechefen: 5 goda råd när du köper sneakers
Nike ”Air Max”.
Modechefen: 5 goda råd när du köper sneakers
New Balance ”576”,
Modechefen: 5 goda råd när du köper sneakers
Vans ”Slip-On”
Modechefen: 5 goda råd när du köper sneakers
Adidas ”Stan Smith”
Modechefen: 5 goda råd när du köper sneakers
Converse ”Jack Purcell”


Dela på Facebook
Tweeta