Modechefen: 5 bästa solskydden i sommar

Fem solklara produkter att ta med på resan i sommar.

Daniel Lindström | Foto: Getty Images  |  Publicerad 2023-06-18 16:34  |  Lästid: 2 minuter

Japansk högteknologi

Chantecaille: Ultra Sun Protection spf 45.

Nu snackar vi premiumprodukt. Detta är en mycket effektiv och transparent solskyddsfaktor framtagen i Japan med enastående anti-ageing-egenskaper. Den oljefria formulan innehåller stabiliserade solfilter som blockerar både skadliga UVA- och UVB-strålar. 40 ml, 1 200 kr.

Brun på en klick

James Read: Click & Glow.

Smarta och smidigt förpacka- de Click & Glow är koncen- trerade brun utan sol-drop- par som du mixar med valfri fuktkräm. Produkten innehåller antioxidanter och vitaminer som jämnar ut hudtonen och har en upp- ljusande effekt samtidigt som huden får en solkysst ton. Dessutom berikad med C-vitamin, hyaluronsyra och aloe vera. 15 ml, 300 kr.

Maxad multiprodukt

Paula’s Choice: Resist Skin Restoring Moisturizer spf 50.

Ett perfekt alternativ när man inte vill smörja in ansiktet med en tjock och kladdig solkräm. Resist Skin Resto- ring Moisturizer återfuktar, ger en jämn hudtextur, jobbar förebyggade mot pigmente- ring och innehåller dessutom spf 50. Snacka om multi- produkt! 60 ml, 479 kr.

Sportigt solskydd

Dermalogica Protection Sport spf 50.

Den här solkrämen hade jag med mig till Kanarieöarna i vintras när vi cyklade och sprang i solen. Den har en lätt formula som snabbt sjunker in i huden och genomfuktar utan att kännas klibbig. Vattenresistent i upp till 40 minuter. 150 ml, 475 kr.

Härlig hårspray

Coola: Classic spf 30 Organic Scalp & Hair Mist.

Ett solskydd i sprayform som skyddar hår och hårbotten med spf 30. Formulan är vattenfast i upp till 80 minu- ter och ger näring till håret. Många glömmer att skydda huvudet, som är allra mest exponerat av kroppens delar, så detta är en viktig produkt på semestern. Extra plus för doften av havssalt och salvia. 59 ml, 439 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-06-18 16:35