Modechefen: Sommarens 6 bästa parfymer – för alla plånböcker

En bra sommarparfym kan höja semesterkänslan några extra snäpp. Bestäm själv om du vill förflytta dig till en citronlund eller soliga klippor vid saltvatten.

Daniel Lindström  |  Publicerad 2022-06-28 14:29  |  Lästid: 3 minuter

1. Förföriskt från Ford

Tom Ford: Private Blend Soleil Brûlant, 2 800 kr (50 ml).

En Tom Ford-doft lämnar ingen oberörd, speciellt inte om den återfinns i den lyxiga Private Blend–kollektionen. Soleil Brûlant är supersomrig men knappast så lätt som man kanske förväntar sig. Den fräscha touchen av mandarin och bergamott blandas med kryddig rosépeppar, apelsinblomma och en not av svart honung.

2. Modern lyx

Hermés: H24, 1 080 kr (100 ml).

Franska lyxvarumärket Hermés senaste herrdoft, H24, är perfekt att använda på sommaren. Den är lätt och uppfriskande samtidigt som den har mycket karaktär. Om du gillar doften av salvia och palisander, kommer det här bli en favorit. En kul grej med H24 är också att den är inspirerad av designern Véronique Nichanians herrkollektion för Hermés.

3. Amalfikusten kallar

Acqua Di Parma: Blu Mediterraneo Fico di Amalfi, 1 025 kr (75 ml).

Italienska Acqua Di Parma är känt för sina fräscha och tidlösa sommar-dofter. Fico di Amalfi, som ingår i kollektionen Blu Mediterraneo, har en lång och härlig lista på ingredienser, bland annat bergamot, citron, grapefrukt, fikon, rosépeppar och cederträ. Blunda och tänk på en lätt havsbris, vilda växter och glittrande havsvågor.

4. Margiela i Medelhavet

Maison Margiela Replica: Under the Lemon Trees, 1 020 kr (100 ml).

Inget varumärke gör så fina flakonger (flaska för doft) som Maison Margiela. De ser ut att härstamma från ett gammalt apotek. Under the Lemon Trees är dessutom ett genialt namn på en sommardoft, eller hur? Tänk att du går i en trädgård i södra Europa med doft av cypresser och citrusträd. Framträdande ingredienser här: Lime, grönt te och klippor.

 5. Svensk superdoft

19-69: Capri, 1 699 kr (100 ml).

Varumärket 19-69 grundades 2017 av Johan Bergelin och har redan nått kultstatus internationellt. Doften Capri är inspirerad av miljöerna runt Villa Malaparte och den ikoniska filmen Le Mépris från 1963 som utspelas på den vackra och lyxiga italienska semesterön. Du kommer att känna igen spår av tobak, koriander och  apelsin.

6. Limiterad nyutgåva

Byredo: Mister Marvelous, 2 150 kr (100 ml).

En Byredoklassiker, Mister Marvelous, släpps denna månad i en limiterad nyutgåva. Grundaren Ben Gorham säger: ”Mister Marvelous var alltid ett projekt avsett att fira stor karaktär, motståndskraft och kreativitet.”Den populära doften innehåller ingredienser som mandarinblad, bambu ocg grön lavendel, svart bärnsten och cederträ.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-06-28 14:29