Morris stänger butikerna i Stockholm för ny satsning

Morris, butik

Vill hitta den perfekta lokalen i centrala Stockholm för att kunna erbjuda sina kunder varumärkets alla tre koncept; Morris Orange, Morris Heritage och Morris Lady.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-08-15 12:24  |  Lästid: 2 minuter

I dag, den 15 augusti stänger Morris Stockholm butikerna på Humlegårdsgatan 19 – 22 i Stockholm med anledning av att hitta en större lokal i cityläge. Varumärket har sedan 2012 haft butikerna på den centrala och attraktiva adressen, men kommer i veckan att packa ihop för att blicka framåt. Detta då man letar efter den perfekta lokalen i centrala Stockholm med plats för varumärkets alla tre koncept; Morris Orange, Morris Heritage och Morris Lady.

– Morris har stora varumärkesambitioner och en stark tro på vikten av att ha sin egen butik på vår hemmamarknad Stockholm. Vi bör vara synliga och tillgängliga för våra kunder var som helst. Kunder vill hitta oss och en egen butik är en naturlig del av distributionen tillsammans med våra skickliga återförsäljare och e-handelskanaler. För att butiken ska spela en viktig roll i framtiden och säkerställa rätt servicenivå för våra kunder är det därför nödvändigt att hitta en bättre plats. Därför väljer vi nu att stänga av och sedan komma tillbaka med något som känns mer rätt för oss på vägen framåt, säger Nina Olufsen, VD för Morris Stockholm.

Morris Stockholm öppnade under våren en Flagship-butik på Södra Larmgatan 16 i Göteborg. I butiken, fördelad på två lokaler, finns Morris Stockholm, Morris Heritage och Morris Lady. Målet med inflytten är att ytterligare förstärka varumärket i regionen och genom det kunna bedriva framgångsrik fullprishandel med produkterna.

Morris grundades av Jan och Eva Alsén 2004 och är idag ett väletablerat varumärke och finns representerat i Skandinaviens 260 främsta modebutiker. Varumärket designar och marknadsför idag tre koncept för både herr och dam; Morris Orange, Morris Heritage och Morris Lady, för den medvetne kunden som uppskattar klassisk konfektion. Största marknaden är Sverige, tätt följt av de skandinaviska länderna.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-08-15 12:42