MQ släpper prisvärd smoking med Stiljournalen

Världen vore stilfullare om fler hade råd att äga en smoking. Och med hjälp av Filip Strömbäck och Fredrik af Klerckers nya, prisvärda kostympaket är vi på god väg.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-10-19 13:39  |  Lästid: 2 minuter

I höst har det blivit dags för klädkedjan MQ att lansera vad varumärket själva vill kalla för den ultimata smokingen. Smokingen är ett resultat av ett designsamarbete mellan duon Filip Strömbäck och Fredrik af Klercker och den svenska klädkedjan och är inspirerad av tanken att alla borde kunna ha en klassisk smoking i garderoben. Stiljournalen besitter en unik inblick i smokingens historia och nutida användningsområden och har därför setts som det självklara valet för samarbetet.

Tillsammans driver Fredrik af Klercker och Filip Strömbäck podcasten Stiljournalen, där de diskuterar manlig stil i alla olika former. Duon har även lanserat en bok om just klassisk herrstil och inte minst dyker karriärexperten Filip Strömbäck ofta upp här hos oss på King med sina skarpa spaningar om kontorsliv och olika arbetsmiljöer.

– Vi har länge önskat att få göra en klassisk smoking på riktigt, med alla delar på plats utan att det behöver vara vansinnigt dyrt! Det har varit fantastiskt roligt att jobba med MQ som partner i jakten på den ultimata smokingen och nu tycker vi att vi har lyckats. Det här är en smoking man kan ha hela livet, den håller över generationer, och till alla festligheter i livet, säger Fredrik Af Klercker och Filip Strömbäck i ett pressmeddelande.

Resultatet av designsamarbetet är en välskräddad smoking som tagits fram av tyger från Italien och består av utsökta detaljer som den lilla tråden bakom slaget samt en hästskoformad väst och smokingbyxa med ungerska revärer.

– Självklart ska en man av idag, kunna hitta ett smokingpaket till bra pris där alla smokingens delar finns med. Vi har nu skapat en smoking av den finaste kvaliteten och med en skräddad passform som håller över tid, säger Daniel Ivarsson, designchef på MQ.

MQ och Stiljournalens smoking kommer i ett paket med väst, skjorta, byxor, hängslen, näsduk, flyga, kavaj och strumpor till ett pris på 4 500 kr. Smokingen lanseras i en limiterad upplaga i utvalda MQ-butiker och på klädkedjans hemsida 24 oktober.

Karriärexperten: Tre goda råd för en lyckad arbetsintervju
Filip Strömbäck har lång erfarenhet från rekrytering och personbedömning. Han är medgrundare till den digitala matchningstjänsten Exparang.com och driver poddarna Stiljournalen och Tjena chefen! Varje månad besvarar han frågor om jobb och karriär från Kings läsare. Frågor? Mejla Filip på filip@exparang.com.
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-10-25 10:59